UPDATE. Toma Coconea, reprezentantul României în Red Bull X-Alps, a ieșit din competiție. Coconea s-a accidentat în urma unei aterizări forțate cu parapanta și a suferit o fractură la cot. De asemenea, românul are răni la nivelul feței și și-a pierdut un dinte.

Cea mai grea cursă de aventură din lume s-a terminat pentru Toma Coconea. Veteranul competiție a aterizat forțat cu parapanta, din cauza vremii schimbătoare și a turbulențelor atmosferice.

„Toma Coconea a fost nevoit să aterizeze forţat din cauza unor turbulenţe, sâmbătă după amiază. În urma incidentului, Toma a acuzat dureri la cot şi la piramidă nazală. Acesta a fost transportat la spital, unde a suferit o intervenţie chirurgicală la cot. Situaţia să este stabilă, iar operaţia a fost încheiată cu succes şi este în afara oricărui pericol. Este cunoscut pentru spiritul său de luptător și sperăm să se refacă repede. Cu siguranță va reveni mai puternic și mai încrezător”, a comunicat, duminică, directorul concursului Red Bull X-Alps, Ulrich Grill.

Înainte de acest accident, Coconea zburase 113 kilometri, iar în cele şase zile de competiţie a străbătut 1.030 de kilometri peste Alpi, dintre care peste 400 i-a făcut în alergare.

Totodată, alți șase sportivi au ieșit, până la acest moment din competiție: Pascal Purin (Austria), Tom De Doriodot (Belgia), Alex Villa (Columbia), Michael Gebert (Germania), Yvonne Dathe (Germania) și Samuel Vurpillot (Elveția).

Toma nu se lasă. Se pregătește pentru 2017

Aseară, Daniel Pisică, secundul lui Toma Coconea, a anunțat că sportivul se află sub supraveghere medicală și le mulțumește tuturor fanilor pentru suport și mesajele de încurajare.

„Și, mai ales, ne transmite că se pregătește deja pentru competiția din 2017”, a scris Daniel Pisică pe Facebook.

Anunțul cu privire la cursa din 2017 a fost confirmat și de organizatorii Red Bull X Alps, care au menționat că „trupul și mintea sa (ale lui Toma Coconea – n.r.) sunt încă puternice”.

—–

Toma Coconea a participat, pentru a șaptea oară, la Red Bull X-Alps, cea mai dificilă competiție de aventură din lume. Obiectivul românului pentru ediția din 2015 era să câștige, după ce, în 2007 și în 2011, s-a clasat pe locul secund. 

Dintre cei 32 de sportivi care au luat startul competiției, Toma Coconea este singurul care a participat la fiecare ediție, precum și unul dintre liderii de vârstă ai competiţiei.

„Pentru mine, Red Bull X-Alps nu este o competiție, este un mod de viață, încă din 2003, de când am participat la prima ediție. Într-un fel sau altul, simt că acest concept a fost creat special pentru mine. Combinația de parapantă, alergare montană și cățărare este exact pe placul meu. (…) Este foarte importantă pentru că iau fiecare etapă în serios și încerc să fac o cursă cât mai bună. Nu există compromisuri și doresc să particip cât îmi va permite organismul. Nu mă văd făcând altceva”, a declarat Toma Coconea într-un interviu pentru Red Bull.

Cum s-a pregătit Toma Coconea pentru ediția din 2015

Pentru această competiție, care a început pe 5 iulie, românul susține că s-a antrenat foarte intens și că „nu trece nicio zi fără să fac antrenamente”. În acest sens, Toma Coconea a spus că iarna practică schiul de fond și aleargă, iar când vreme este bună, zboară cu parapanta.

Totodată, sportivul a adăugat de iarna insistă pe dezvoltarea calității motrice de bază, rezistența, prin antrenamente bazate pe variația volumului și variatia intensității; iar când vremea devine bună de zbor, combină zilnic zborul de distanță cu alergarea de rezistență.

„Nu-mi văd viața fără antrenamente, fără sport”, a adăugat sportivul, în cadrul aceluiași interviu.

De asemenea, sportivul nostru a mai susținut că, din 2003 și până în prezent, competiția a devenit din ce în ce mai dură, echipamentele au devenit foarte performante și ușoare, dar și că iar el și-a îmbunătățit partea tehnică și tactica.

Ce presupune competiția

Sportivi au de parcurs un traseu montan de peste 1.000 de kilometri, pe jos sau cu parapanta, între Salzburg şi Monaco. În funcţie de condiţiile meteo, distanţa poate fi mult mai mare. Cei 32 de sportivi vor merge pe jos chiar şi 100 de kilometri pe munte, într-o singură zi, ţările străbătute fiind Austria, Germania, Italia, Elveţia, Franţa şi Monaco. Sportivii concurează 17 ore şi 30 de minute în fiecare zi, timp de două săptămâni.

Sunt 10 puncte intermediare care trebuie bifate şi fiecare sportiv este ghidat de un „suporter” sau un „secund”. Al optulea punct intermediar este vârful Mont-Blanc (4.810 metri), de unde cei 32 de aventurieri se urcă în parapantă şi pleacă în zbor către Monaco.

Punctul de finish este în apă, iar sportivii vor trebui să îl atingă cu parapanta sau, dacă nu este posibil, să înoate spre el.

De reținut că, în 2013, Toma Coconea (România) a parcurs pe jos câte 115 kilometri zilnic, în timp ce Christian Maurer (Elveţia) şi Clement Latour (Franţa) au zburat 190 de kilometri fără să se oprească.

În acest an, cursa vine și cu o noutate: Red Bull MOBILE Live Tracking. Actualizată în fiecare secundă, platforma oferă date despre poziţionarea concurenţilor, statusul lor (la sol/în zbor), informaţii despre vreme, straturi termice, statistici şi altele, permanent actualizate. Aplicația permite chiar și personalizarea alertelor, pentru ca cei ce urmăresc competiția să nu rateze ştiri noi sau postări. Cele mai noi ştiri, imagini şi clipuri video din cursă vor fi postate constant, între orele 05:00 şi 22:30.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*