Maratonistul Tibi Ușeriu va înfrunta, în această toamnă, o nouă provocare: va participa la ultramaratonul extrem Tor Des Geants, competiție pe care reușesc să o termine doar jumătate dintre participanți.

Tibi Ușeriu a fost anunțat de organizatorii ultramaratonului italian că a fost acceptat în cadrul cursei extreme, alături de alți doi români. Ultramaratonul Tos Des Geants este considerat a fi una dintre cele mai grele competiții de acest fel din lume. Participanții vor trebui să parcurgă un traseu de 330 de kilometri, la o diferență de nivel de 24.000 de metri, în 150 de ore. Motivul pentru care ultramaratonul este considerat o competiție extremă este acela că doar 60% dintre concurenți reușesc să treacă linia de finish, dar și pentru că, în 2013, un maratonist chinez a murit după ce a căzut și s-a lovit cu capul de stânci, în timpul cursei, potrivit bistriteanul.ro.

Cum se pregătește Tibi Ușeriu pentru ultramaratonul Tos Des Geants?

În acest moment, antrenamentele sunt cruciale pentru Tibi Ușeriu.

„Locuiesc în pasul Tihuța și toate antrenamentele le fac pe teren variat prin munții din apropiere. Încerc pe cât posibil să fac zilnic peste 6 ore de antrenament specific, iar odată la 20 de zile alerg peste 25 de ore, iar la 40 de zile, peste 40 de ore fără pauză mai mult de 8 minute la fiecare 20 km”, a susținut maratonistul, întrebat de eMunte.ro cum se pregătește pentru această nouă provocare.

De asemenea, Tibi a spus că nu numai antrenamentele fizice sunt importante, ci și psihicul, pentru a reuși să ducă maratonul la bun sfârșit.

Maratonistul Tibi Ușeriu nu și-a stabilit încă un plan de cursă, pentru că așteaptă să vadă cum se va descurca la antrenamente până la începutul toamnei.

„Vreau să termin cursa și aș dori foarte mult să intru în primii 100 de sportivi. Depinde mult de cum decurg antrenamentele până la începutul lunii septembrie, după care îmi voi face și un plan de cursă”, a adăugat Tibi pentru eMunte.ro.

Acum o lună de zile, pe 18 aprilie, Tibi Ușeriu a reușit performanța de a parcurge 215 kilometri, din Pasul Tihuța până în Cluj-Napoca, într-un timp de 30 de ore. În plus, maratonistul a continuat să alerge, fără să se odihnească, participând la maratonul internațional din centrul orașului Cluj-Napoca. Tibi Ușeriu a reușit să termine cursa în timpul stabilit de organizatori.

 

Citește și: ”Cumpără” kilometri și maratonistul Tibi Ușeriu îi va alerga pentru copiii care fac dializă

Citește și: Maraton Apuseni: Hoinari în trecut pentru un program de educație montană

Citește și: Polgar Levente Ioan, maratonistul fără o mână: „Alerg pentru cei care nu pot”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*