Sonia Drăgan și Ciprian Lolu vor escalada pe schiuri vârful Mont Blanc, din Munții Alpi, în luna aprilie a acestui an. Pentru Sonia este o premieră, deoarece va fi pentru prima dată când va trece de 3.500 de metri.

Invitați la Adevărul Live, cei doi profesioniști au declarat că și-au propus să pornească în această călătorie la începutul lunii aprilie. Pentru început, ei vor aborda vârfuri de dimensiuni mai mici, până în 4.000 de metri, pentru a se acomoda, urmând ca în perioada 12 – 25 aprilie să escaladeze vârfuri de aclimatizare de peste 4.000 de metri. Obiectivul final va fi realizat în jurul datei de 25 aprilie, și anume să ajungă pe vârful Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Europa Occidentală, cu o înălțime de 4.810 de metri. Pentru Ciprian, însă, va fi a doua oară când escaladează vârful Mont Blanc.

Cine sunt cei doi?

Sonia Drăgan este instructor de schi și a câștigat numeroase premii la competiții naționale și internaționale în acest sport. Printre cele mai importante concursuri la care a participat Sonia se numără Oslea Hike&Ride Challenge, World Skiboard Female Champion, unde la 22 ani a și câștigat premiul întâi. De asemenea, a participal la Campionatul European de Skiboard și Campionatul Mondial de Skiboard, în 2008, unde a fost denumită de americani „Golden Girl”.

Pentru Sonia, schiatul „este un mod de viață. E ca și cum m-aș duce la birou, numai că biroul meu este în aer liber”, potrivit redbull.com.

Ciprian Lolu este salvator montan în cadrul Serviciului Public Salvamont Zărnești, monitor de schi alpin și arbitru federal în cadrul Competițiilor Naționale de Schi-Alpinism. Ca și Sonia, Ciprian a câștigat premii la mai multe competiții de schi, cum ar fi locul I, în anul 2008, la Cupa Muntele Mare și Cupa Postăvaru Night. Totodată, el a inițiat, în 2005 ,un proiect, 82+ , prin care își propune să cucerească 82 de vârfuri cu altitudinea de peste 4.000 de metri.

Citește și: FOTO. Cele mai spectaculoase imagini de la schi și snowboarding din 2014

Citește și: Schioarea Lindsay Vonn, recod de victorii în Cupa Mondială

Citește și: DECALOGUL SCHIORULUI: Reguli de conduită pe care trebuie să le respecți

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*