Sage Clegg, April Sylva, Erin Saver, Liz Thomas, Ashley Gossens ar putea fi doar 5 nume de femei. Dar pentru montaniardele pasionate sau doritoare de drumețiile solitare, ar putea fi 5 surse de inspirație – Sage e prima persoană care a parcurs integral Oregon Desert Trail, April a făcut G20-ul din Europa, Erin are peste 13.000 de kilometri de trasee parcurse, Liz deține recordul feminin de viteză pe Appalachian Trail, iar Ashley este autoarea cărții „The Case for Women’s Solo Hiking”.

Fiecare dintre ele are sute de trasee parcurse de unele singure. Desigur, se aventurează știind că există riscuri, însă ele stau dovadă faptului că nu există niciun motiv pentru care femeile ar trebui să își facă mai multe griji decât bărbații în drumețiile solo.

Cu toate acestea, noi NU îți recomandăm să mergi singură pe munte, însă nici nu te putem opri să faci asta, așa că am făcut o listă cu sfaturile – cheie pe care femeile despre care am scris mai sus vor să le împărtășească:

 Îndrăznește să mergi singură

„Aș vrea ca mai multe femei să meargă în drumeții solo. Cred că este o experiență plină de satisfacții și e atât de frumos să te plimbi singură prin pădure. Mie-mi place pentru că îmi arată de ce sunt capabilă pe cont propriu. Tot ce se întâmplă este pentru că tu ai făcut ca acel lucru să se întâmple. Chiar dacă este înfricosător, pur și simplu trebuie să o faci. Uneori, merită să faci lucruri înfricoșătoare”, spune Sage.

Alege un traseu pe care îl cunoști

Știm că e palpitant să încerci trasee noi, dar dacă pleci singură pentru prima dată, alege un traseu cu care ești familiarizată. Mai mult, încearcă să alegi un traseu circulat, ca să n-ai gânduri negre în timp ce urci singură cărarea către destinație.

Echipamentul potrivit și complet

Nu știu cum sunt alții, dar eu, când mă gândesc la siguranță, prima imagine care îmi vine în minte este echipamentul potrivit. Nu uita acasă trusa de prim-ajutor, iar astfel de bocanci de munte sunt indispensabili..

Învață să citești hărțile

Dacă ți-ai făcut curaj să pornești singură în drumeție, nu pleca cu gândul că totul va merge perfect. Trebuie să fii pregătită pentru orice fel de situație, indiferent că vorbim de vreme capricioasă sau ieșirea de pe traseul marcat. Consultă hărțile și învață să le folosești, ca să poți înțelege pe traseu unde ești și în ce direcție se poate află un potențial ajutor.

 Aplicații și echipamente de semnalizare în caz de pericol

Cântăresc puțin și pot face diferența dintre siguranță și pericol. Chiar dacă s-ar putea să nu le folosești în drumeție, simplul fapt de a le ști la tine poate oferi un confort sporit, prin sentimentul de siguranță pe care ți-l oferă. La capitolul aplicații, noi recomandăm Salvamont.

Bineînțeles, încearcă să nu faci exces de Facebook sau Instagram – știm că priveliștea merită o fotografie, dar dacă ești pe munte ar fi păcat să stai cu ochii în telefon și nu admirând frumusețea naturii.

Citește și: 14 lucruri pe care trebuie să le știi neapărat înainte de a te apuca de MTB

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*