Cunoscătorii brandului Shimano știu că, din patru în patru ani, gama Shimano XTR vede lumina zilei. După 2003, 2007 și 2011, gama de top a producătorului japonez îi va încânta, în 2015, pe toți cei pentru care calitatea nu lasă loc discuțiilor.

Asta înseamnă că la mijlocul anului 2014, curioșii ar trebui, deja, să vadă la lucru primele prototipuri. Cu toate acestea, imaginile și caracteristicile tehnice de detaliu ale gamei XTR 2015 se află sub embargo, curioșii rămân cu buza umflată, iar revista germană Bike s-a străduit din răsputeri să afle câteva detalii despre inovațiile pe care Shimano le va lansa pe piață anul viitor.

Caracteristicile gamei Shimano XTR

XTR va conține un schimbător mecanic de pinioane, însă și unul electronic, modelul XTR DI2, care va costa, însă, cu aproximativ 1.000 de euro mai mult. Iar acest lucru este valabil și pentru schimbătorul de foi și pentru shiftere. În plus, XTR vine și cu un schimbător pentru 11 pinioane.

De asemenea, doritorii vor putea alege o casetă cu pinionul mic de 11 zimți și pinionul mare de 40 de zimți.

Pentru bicicletele Cross Country, vor fi disponibile angrenaje cu una sau două foi, iar pentru bicicletele enduro, doritorii pot opta pentru una, două sau trei foi.

Începând din 2015, XTR va putea fi achiziționat în versiunea Race, care este mai ușoară, dar și în versiunea Trail, pentru Enduro sau All Mountain.

Citește și: BMW lansează noul model de bicicletă All Mountain pentru 2014

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*