Ești un drumeț încercat, ai fost la sute de ture pe munte, în toate anotimpurile, așa că vrei ceva mai mult (ca dificultate sau ca anduranță). Iar mai mult decât să-ți petreci weekendurile la altitudine, fără să ieși din țară, ar putea însemna să pleci într-o drumeție pe munte de cel puțin o săptămână.

Inițial, am vrut să scriem despre lucrurile de care ai nevoie pentru a pleca într-o astfel de drumeție. Însă, după ce ne-am așezat la taifas cu prietenii montaniarzi, discuția a devenit mult mai amuzantă. În urma unui brainstorming foarte relexat, am făcut o compilație de semne care îți spun că a venit timpul: trebuie să pleci într-o drumeție de cel puțin o săptămână. Cât mai curând. Posibil.

  1. Nu ai nevoie să te odihnești de fiecare dată după ce mănânci.

2. Când mergi într-un bar sau într-un restaurant, criteriul de selecție este „free WiFi”.

3. N-ai o problemă în a te scălda gol-pușcă lângă necunoscuți (pentru că nu vrei să uzi vreun articol vestimentar care poate rămâne uscat).

4. Poți purta trei zile același tricou, chiar dacă n-o faci.

5. Poți purta oricând un tricou, niște pantaloni sau o bluză din coșul de rufe, dacă n-ai apucat să le speli și n-ai altele curate în șifonier.

6. Astfel de bocanci de munte sunt o religie pentru tine.

7. În general, porți o pereche de încălțăminte de oraș până se dezintegrează și ajungi acasă cu degetele pe-afară.

8. Te întâlnești cu cineva care-ți spune că a mâncat, la un moment dat, din gunoi și nu ți se pare nimic ciudat (nu neapărat pentru c-ai fi mâncat tu…).

9. Ți-ai rupt lingurița-n Nutella înghețată, într-o iarnă, pe munte.

10. Știi câte calorii au toate alimentele pe care le consumi și nu te ferești de cele bogate în calorii, pentru că oricum le arzi pe toate într-o drumeție.

11. Nu știi doar câte calorii are fiecare aliment, ci și cât cântărește.

12. Una bună: o persoană fără adăpost te-a confundat cu un homeless și ți-a fost rușine să recunoști că ești doar într-o simplă vacanță.

13. Ai făcut chetă în tren cel puțin o dată, la întoarcerea de pe munte. Pe vremuri, evident! Acum ești om mare, ai serviciu…

14. Te-ai lăsat de fumat, dar știi că țigările sunt printre cele mai eficiente monede de schimb.

15. Completează tu lista.

Citește și: Cum să nu-ți fie frig când mergi pe munte iarna. 10 „trucuri” utile

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*