Soarele și temperaturile tot mai ridicate ne avertizează că distracțiile de iarnă sunt aproape de final. Dar acest lucru nu ar trebui să ne întristeze, fiindcă putem să răscolim zăpada și în lunile martie, aprilie și mai, în stațiuni recunoscute la nivel mondial.  eMunte.ro vă propune opt stațiuni europene ”de luat la picior” cu schiurile și snowboardul, pe timpul primăverii.

”Les Deux Alpes”, Franța

În stațiunea ”Les Deux Alpes”, sezonul de iarnă se încheie la sfârșitul lunii aprilie. Pârtiile din sătucul francez ajung până la o lungime de 3.570 de metri. În această stațiune, cel mai practicat sport de iarnă este snowboardingul. Deloc surprinzător, dacă luăm în calcul faptul că ”Les Deux Alpes” beneficiază de unele dintre  cele  mai complexe pârtii pentru acest sport, la nivel european.

Cu toate acestea, stațiunea franceză are și dezavantaje. Rețeaua de pârtii este restrânsă, astfel că domeniul schiabil devine destul de aglomerat.

Mai multe detalii găsiți pe: les2alpes.com

”Val Thorens”, Franța

”Val Thorens” face parte din ansamblul ”Trois Vallées” și este cea mai mare stațiune din Europa aflată la altitudinea de aproximativ 2.300 de metri. Pârtiile ajung la 3.230 de metri lungime, iar stratul de zăpadă rămâne excelent până la începutul lunii mai.

Investițiile recente au îmbunătățit considerabil infrastructura locală, iar stațiunea a fost împânzită de telegondole și telescaune. Pe vreme rea, însă, stațiunea se închide, fiindcă în împrejurimi nu există nici măcar un singur copac.

Mai multe detalii găsiți pe: valthorens.com

”Ischgl”, Austria

În Tirol, statul federal situat în vestul Austriei, domeniul schiabil este impresionant, cele mai multe pârtii având peste 1.800 de metri lungime. Cea mai spectaculoasă stațiune este ”Ischgl”, care se întinde din Austria până în Elveția și are 210 kilometri de pârtii. Dintre acestea, 90% sunt situate la altitudini cuprinse între 2.000 și 2.900 de metri. Sezonul de schi ține până în luna mai.

Mai multe detalii găsiți pe:  ischgl.com

”Åre”, Suedia

Ridicată de-a lungul unui lac înghețat, ”Åre” reprezintă cea mai mare zonă de schi alpin din Suedia. Aici se poate schia până în luna mai, iar o vacanță la final de sezon este cu atât mai plăcută cu cât temperaturile sunt mai ridicate. Pârtiile sunt  ideale pentru începători și familişti, dar au puține provocări pentru schiorii experimentați.

Atenție însă la vreme! Vânturile puternice pot bloca instalațiile de transport pe cablu.

Mai multe detalii găsiți pe: skistar.com

Citeşte şi: Care sunt cele mai lungi pârtii de schi din România

”Chamonix”, Franța

”Chamonix” este recunoscută drept ”Mecca sporturilor extreme”, cu unele dintre cele  mai spectaculoase off-piste din lume. Sezonul târziu este o ocazie bună de a îți programa un sejur în stațiunea franceză – zăpada este excelentă din zona Grands Montets până la Vallée Blanche și poți evita aglomerația.

”Chamonix”este un oraș de munte plin de viață, cu multe distracții, care îi va fascina pe căutătorii de adrenalină.

Mai multe detalii găsiți pe: chamonix.com

”Stubai”, Austria

Stubaier Gletscher este unul dintre cei mai întinși ghețarii din Alpi, iar pârtiile sale austriece, cuprinse între 2.300 și 3.200 de metri altitudine, sunt perfecte pentru schiorii de nivel intermediar. Totodată, stațiunea ”Stubai” are și o rețea de off-piste, însă pârtiile sunt destul de scurte.

Cel mai apropiat sat, Neustift, se află la 20 de kilometri distanță.

Mai multe detalii găsiți pe: stubai.at

”Livigno”, Italia

Pârtiile din ”Livigno” sunt, în mare parte, de mică dificultate, doar pe anumite porțiuni fiind potrivite și pentru schiorii mai avansați. Zapadă rămâne foarte bună până în luna mai datorită altitudinii ridicate la care se află stațiunea, iar cele mai multe pârtii se află la peste 2.000 de metri altitudine.

Prețurile la carburanți, îmbrăcăminte, încălțăminte și parfumuri sunt mult reduse comparativ cu restul Italiei, iar acesta este motivul pentru care a devenit una dintre stațiunile de iarnă preferate ale românilor.

Mai multe detalii găsiți pe: livigno.eu

”Sölden”, Austria

Versiunea de iarnă a stațiunii ”Ibiza”, ”Sölden” a fost aleasă drept cea mai bună stațiune de schi și snowboard din Austria. Domeniul schiabil este adaptat pentru toate tipurile de dificultate, iar aici se află și cea mai lungă pârtie omologată din lume, de 14 kilometri. Sezonul se închide în aprilie, iar până atunci turiștii se pot caza în complexul clădirilor-iglu, construite numai din gheață și zăpadă.

Cu toate acestea, cine vrea să se relaxeze ar trebui să evite această stațiune, care devine destul de gălăgioasă și aglomerată, din cauza autostrăzii din din apropiere.

Mai multe detalii găsiți pe: soelden.com

Citeşte şi: Din ce în ce mai mulţi români, la schi în Austria

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*