Asociația Tășuleasa Social din Bistrița a pus bazele unui proiect inedit, adresat tuturor persoanelor mai puțin experimentate în ceea ce privește drumețiile montane. „ Școala de mers pe munte ” este o ocazie bună pentru cei care vor să descopere tainele munților.

„Școala de mers pe munte” va începe pe 15 august, se va încheia pe 12 septembrie, iar tabăra se va desfășura în campusul Tășuleasa din pasul Tihuța. Fiecare dintre participanți va petrece aici 4 zile și 4 nopți: două în campus și două pe munte. În tot acest timp, persoanele selectate în urma înscrierilor vor avea parte de diverse activități și drumeții și vor fi însoțiți de instructori atestați.

Organizatorii se adresează de asemenea și comunității locale din Dorna Candreni. Obiectivul secundar al proiectului este de a informa și de a educa aceste comunități despre, cât de importantă este protejarea mediului înconjurător, dar și conștientizarea potențialului turistic din zonă. Astfel, 10 persoane tinere din această regiune vor fi desemnate ca ghizi locali de turism.

„A merge pe munte poate fi o pasiune, un sport, o activitate recreativă, dar oricare dintre acestea presupune o serie de cunoştinţe referitoare la tehnici, echipament, orientare în teren şi în primul rând atitudine faţă de munte – de temeinicia însuşirii cărora poate depinde reuşita drumeţiei sau chiar viaţa drumeţului”, au spus organizatorii.

Vă puteți înscrie până pe data de 8 iulie. Singurele condiții pe care trebuie să le îndepliniți sunt următoarele: să aveți 18 ani împliniți și să vă doriți să învățați cât mai multe lucruri despre drumeția montană, geografia montană și mediul înconjurător și protejarea lui.

Cum se va desfășura proiectul?

Persoanele alese să participe în acest proiect vor avea parte de diferite activități teoretice și practice. Pe de o parte, vor fi organizate workshop-uri, în care vor fi abordate mai multe teme legate de mersul de munte. Participanții vor învăța cum se campează, cum să acorde primul ajutor și vor primi informații despre orientarea turistică și multe altele. După parcurgerea acestor cursuri, persoanele înscrise în proiect vor avea posibilitatea să pună în aplicare tot ce au învățat. Timp de două zile, ei vor merge în drumeții în Munții Călimani, însoțiți de instructori, potrivit tasuleasasocial.ro.

„Școala de mers pe munte” este gratuită, cu excepția transportului, pe care trebuie să îl plătiți dumneavoastră. În schimb, cazarea, masa și materialele necesare drumeției pe munte vă sunt asigurate (cort, sac de dormit).

Citește și: Deshidratarea pe munte: Simptome şi recomandări

Citește și: Sfaturi de igienă pe munte – a noastră și a mediului înconjurător

Citește și: Drumețiile montane: patru mari avantaje pentru sănătate

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*