Schioarea americană Lindsey Vonn a stabilit, luni, un record de victorii în Cupa Mondială. Vonn a reușit cel de-al 63-lea succes din carieră, în cursa de slalom super-uriaș de la Cortina d’Ampezzo, Italia.

După ce egalase, duminică, recordul de 62 de victorii deţinut de austriaca Annemarie Moser-Proll, Vonn a reușit, astăzi, să se plaseze pe locul întâi în cursa de super-uriaș. Sportiva americană a înregistrat timpul de: 1 minut, 27 de secunde şi trei sutimi, fiind urmată de austriaca Anna Fenninger şi de Tina Weirather.

Recordul Annemariei Moser-Proll, în circuitul feminin de schi alpin, a fost stabilit în anii ’70.

”Când am urcat prima oară pe podium aici (în ianuarie 2004 – n.r.), nu m-am gândit că voi ajunge atât de departe în carieră. Atunci a fost primul moment când m-am văzut drept un potențial concurent. Dar nu m-aș fi imaginat, nici într-un milion de ani, că aș fi putut stabili alte recorduri. E un moment destul de special pentru mine. Recordurile acestea înseamnă foarte mult pentru mine și pentru familia mea”, a declarat Vonn, potrivit AFP.

Accidentările nu au ținut-o departe de podium

În acest sezon, Lindsey Vonn s-a prezentat de parcă nu ar fi trecut prin două intervenţii chirurgicale la genunchiul drept, intervenții care au ţinut-o departe de pârtii tot sezonul trecut. Americanca s-a accidentat în februarie 2013, la Campionatele Mondiale de la Schladming (Austria). După o convalescenţă prelungită, Vonn nu a reuşit să se recupereze pentru Jocurile Olimpice de la Soci 2014. Mai mult, în acea perioadă a fost nevoită să suporte o nouă operaţie la genunchi.

Vonn a revenit în activitatea competiţională pe 6 decembrie 2014, după un an și jumătate de pauză, debutând cu o victorie la etapa de Cupă Mondială de la Lake Louise, din Canada. Tot în proba de coborâre a câştigat şi pe 20 decembrie, la Val-d’Isère, Franţa, şi a continuat ieri, la Cortina d’Ampezzo.

Lindsey Vonn, care are în palmares patru Globuri de cristal rezervate învingătoarei Cupei Mondiale de schi alpin, a înregistrat pe parcursul carierei sale 32 de victorii în probele de coborâre, 21 în cele de slalom super-uriaș, 3 la slalom uriaș, 2 în probele de slalom special și 5 la combinată alpină, conform Agerpres.

 Citește și: Istoria schiatului: De la zeița Skaði, la trupele militare și Jocurile Olimpice

 

 Citește și: VIDEO. Cum schiază salvatorii montani

 

 Citește și: VIDEO. Coborârea anului 2014 în materie de schi

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*