Rucsacurile pentru femei sunt puțin diferite de cele pentru bărbați, iar achiziționarea rucsacului potrivit reprezintă o decizie foarte importantă pentru fiecare montaniard.

Rucsacul potrivit înseamnă rezistență, confort și protecție pentru lucrurile pe care porți cu tine în drumeție. Însă cum alegi cel mai bun rucsac și ce înseamnă, de fapt, un rucsac pentru femei?

Pentru majoritatea femeilor, un rucsac pentru femei ar fi o alegere mai bună decât unul luat „la nimereală”. Însă nu întotdeauna.

Mai mult decât atât, mulți bărbați se simt mai confortabil pe un traseu montan dacă au în spinare un rucsac pentru femei, și nu pentru bărbați, de aceea nu există o regulă general valabilă cu privire la cel mai bun rucsac pentru tine.

Cum diferă rucsacurile pentru femei de cele pentru bărbați

  • Distanța dintre „bretele” este mai mică. Un exemplu elocvent: aceste rucsacuri pentru femei. Bărbații au, în medie, umerii mai largi decât femeile, iar rucsacurile pentru femei vin la pachet cu o distanță mai mică între „bretele” decât cele pentru bărbați.
  • „Trunchiul” este mai scund. Femeile au, de obicei, un trunchi mai scund decât bărbații, iar rucsacurile dedicate lor sunt proiectate în consecință. Cu toate acestea, există rucsacuri pentru bărbați care permit purtătorului reglarea înălțimii, iar acest aspect tinde să devină insignifiant în balanța alegerii.
  • Centurile de șold sunt diferite. Bărbații și femeile au o conformație diferită a șoldurilor, de aceea centurile de șold ale rucsacurilor pentru femei sunt diferite de cele ale rucsacurilor pentru bărbați. Acest aspect este foarte important, deoarece centurile de șolt te ajută să redistribui greutatea pe care, în caz contrar, ai suporta-o în întregime pe umeri.

Practic, te aștepți ca un rucsac pentru femei să fie mai mic decât un astfel de rucsac pentru bărbați, însă asta nu înseamnă că rucsacurile pentru femei sunt potrivite pentru fiecare femeie.

Există multe femei pasionate de drumeții montane care preferă rucsacurile pentru bărbați, deoarece:

  • Au umerii lați;
  • Sunt înalte;
  • Nu le-a plăcut nici un model dintre cele pentru femei;
  • Nu le pasă cu adevărat.

Citește și: 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*