Rucsac cu sistem de hidratare vs sticlă cu apă. Cu siguranță te-ai întrebat, la un moment dat, dacă nu ți-ar prinde bine un rucsac cu sistem de hidratare. Dacă ți-ai cumpărat deja, cred că știi și răspunsul și cunoști avantajele și dezavantajele unei astfel de opțiuni.

Dacă nu ți-ai cumpărat deja, fii atent aici!

Să vedem:

  1. Ușurința folosirii

Rucsac cu sistem de hidratare. Un astfel de sistem îți oferă acces la apă fără să te oblige să te oprești și să-ți dai rucsacul jos din spinare sau să rogi partenerul de drumeție să te ajute.

Sticla cu apă. Când ți-e sete, te oprești, cauți sticla sau rogi partenerul de drumeție să ți-o dea din buzunarul lateral al rucsacului, bei, o pui la loc și pornești din nou la drum. E ceva mai complicat decât să continui să mergi și să bei din mers, fără să apelezi la nimeni.

2. Modul în care te hidratezi

Rucsac cu sistem de hidratare. Un astfel de sistem te va face să consumi lichide în cantități mici, dar foarte des, fapt ce te va ajuta să nu te deshidratezi în timpul drumeției. O astfel de metodă de hidratare este recomandată în timpul drumețiilor foarte lungi și dificile.

Sticla cu apă. De cealaltă parte, dacă bei apă din sticlă, vei avea tendința să bei mai multă și mai rar decât dacă ai avea un sistem de hidratare. Dacă ești extenuat sau grăbit, ai putea amâna hidratarea corespunzătoare sau ai putea, pur și simplu, să uiți să te hidratezi, până când ți se va face sete cu adevărat, fapt ce va contribui și mai mult la starea de oboseală de pe traseu.

3. Modul de depozitare a apei

Rucsac cu sistem de hidratare. Dacă vrei să depozitezi apa într-un sistem de hidratare, ar trebui să cumperi, evident, un astfel de rucsac compatibil cu un sistem de hidratare. Mai mult decât atât, poți alege și un astfel de rucsac cu sistem de hidratare inclus, nu doar compatibil cu acesta.

Sticla cu apă. Pentru a depozita sticlele cu apă și pentru a le ține la îndemână în același timp, ai nevoie de un rucsac cu buzunare laterale, create special pentru asta.

4. Reumplerea cu apă a recipientului

Rucsac cu sistem de hidratare. Aici, evident, este ceva mai complicat, în special dacă „sacul” cu apă se află în interiorul rucsacului. În acest caz, te oprești, scoți câteva lucruri din rucsac, desprinzi tubul de hidratare, fapt ce îți poate consuma ceva timp.

Sticla cu apă, de cealaltă parte…

5. Păstrarea și curățarea

Rucsac cu sistem de hidratare. Din când în când, sistemul de hidratare trebuie curățat și uscat în mod eficient, iar apa „prinde gust”. Cel mai sensibil și mai greu de curățat element component al sistemului de hidratare este furtunul prin care bei apă. Cu toate acestea, cineva ne-a sfătuit să ținem sistemul în frigider, după ce s-a uscat, pentru a împiedica apariția mucegaiului. Ar putea fi o soluție.

Sticla cu apă, de cealaltă parte, este simplu de curățat și la fel de simplu de înlocuit. Cu siguranță nu este cazul să oferim mai multe detalii.

6. Rezistența

Rucsac cu sistem de hidratare. Principalele probleme ale unui sistem de hidratare apar în zona în care furtunul se îmbină cu „sacul”, precum și în zona unde furtunul se îmbină cu elementul pe care pui gura când bei.

Sticla cu apă nu ridică astfel de probleme și, o spunem din nou, poate fi înlocuită oricând și aproape oriunde cu o sticlă nouă, la orice magazin.

7. Temperatura apei

Rucsacul cu sistem de hidratare păstrează apa la temperaturi mai scăzute, dacă sistemul este plasat în rucsac și ferit de soare. Cu toate acestea, furtunul este expus la soare și se încălzește, iar apa din primele înghițituri ar putea fi neplăcut de caldă.

Sticla cu apă. Lichidul dn sticlă se poate încălzi ușor de la soare, dacă sticlele sunt depozitate în buzunarele laterale ale rucsacului. Pentru apă rece, asigură-te că ai izvoare pe traseu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*