UPDATE. Cristina se află pe locul 1 în competiție, atât la categoria „Alte țări”, cât și la general.

Cei care doresc să o susțină în continuare o pot vota AICI și pot distribui pagina de vot pe conturile personale de Facebook. Competiția durează până la data de 10 decembrie.

Ce ați spune de o cursă de 300 de km prin tundra arctică, la cârma unei sănii trase de câini? Dar dacă această cursă ar fi oferită drept premiu la un concurs foto-video pentru 22 de participanți de pe întreg mapamondul? Iar dacă printre acești 22 de participanți s-ar afla și o româncă pasionată de munte? Pare greu de crezut, dar cu ajutorul vostru, totul se poate transforma în realitate. Cu un simplu vot o putem duce pe Cristina Bucureștean, împreună cu tricolorul românesc, în Munții Suediei.

Cristina Bucureștean este o hunedoreancă pasionată de minunile naturii și de fotografierea acestora. Are 39 de ani, este economist și a renunțat la joburi pe care mulți și le doresc numai pentru a avea mai mult timp de petrecut pe potecile de munte. La finalul anului trecut, Cristina a apărut în presă cu mai multe fotografii făcute în Munții Retezat. Atunci, Cristina „îmblânzise” o vulpe pe care o numise Victorița (imaginile le puteți vedea aici). Hundeoreanca promovează România oricând are ocazia și crede că cel mai frumoase momente din viață sunt acelea în care îți urmezi visele și le faci să devină realitate. Iar visul Cristinei este să câștige competiția internațională „Fjällräven Polar 2016” și să ajungă în tundra arctică, într-o aventură de iarnă cu sănii trase de câini.

Ce este „Fjällräven Polar”?

„Fjällräven Polar” este o competiție foto-video, organizată de compania de echipamente Fjällräven și care a devenit un fenomen la nivel internațional, peste 1.000 de participanți concurând în fiecare an pentru o șansă la marele premiu: un loc într-o cursă exclusivistă, cu un traseu de aproximativ 300 de km prin tundra arctică, din Signaldalen, Norvegia, până la pădurile din jurul Jukkasjärvi, Suedia, ce poate fi parcurs cu sănii trase de câini. Ideea cursei de 300 de km prin tundra arctică i-a venit lui Kenth Fjellborg (unul dintre cei mai faimoși sportivi suedezi ai competițiilor cu sănii trase de câini) la începutul anilor 90, când l-a întâlnit pe Åke Nordin (fondatorul companiei de echipamente Fjällräven). Prima ediție a acestei curse a avut loc în 1997.

Competiția foto-video are loc pe Fjällräven Polar, o platformă specială a companiei de echipamente, în perioada 18 noiembrie-10 decembrie, și se adresează oamenilor „obișnuiți” de pretutindeni. Aceștia trebuie să încarce fotografii sau videoclipuri cu ei, după care să-și roage prietenii să îi voteze, pentru a putea câștiga unul dintre locurile puse în concurs, pentru cursa care va avea loc între 5 și 10 aprilie 2016.

Compania de echipamente a scos la concurs 22 de locuri în cursa de 300 de km, iar acestea sunt grupate câte două, pe 11 „categorii” (acestea fiind, în fapt, țări). Mai exact, unele state participă independent (de exemplu, Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Bulgaria, Olanda, Luxembourg, Germania, Marea Britanie, Ungaria și SUA) și fiecare va avea câștigătorii ei, pe când celelalte state intră în categoria „Alte țări” și vor fi în competiție cu toate celelalte țări participante. Aici se află și România, o țară care, deși a participat și la alte ediții ale „Fjällräven Polar”, nu a câștigat niciodată. De menționat și că cei care vor avea șansa de a se număra printre câștigători vor fi aleși în două sesiuni, după cum urmează: jumătate dintre participanți vor fi selectați prin vot online, pe site-ul competiției, iar cealaltă jumătate va fi aleasă de comisia „Fjällräven Polar”.

Cum putem duce România în Munții Suediei și Norvegiei?

Votând AICI și distribuind, pe platformele de socializare, link-ul către pagina ei de vot. 

UPDATE 26 noiembrie, 11:50: Cristina se află pe locul 1 în competiție, dar la mică distanță de participanta din Mongolia. Competiția este strânsă, iar Cristina are nevoie, în continuare, de voturile noastre, pentru a-și putea menține locul din prezent.

UPDATE 24 noiembrie, 8:55: Cristina a ajuns pe locul 3 la general și pe locul 2 în categoria „Alte țări”. Mai are o singură competitoare de depășit pentru a duce drapelul României în tundra arctică. Diferența dintre primul loc și locul ocupat de Cristina este, în acest moment, de aproximativ 1.000 de voturi. Înaintea Cristinei se află o participantă din Mongolia care adună voturi mai rapid decât orice alt concurent din competiție.

UPDATE 23 noiembrie, 21:39: Cristina a ajuns pe locul 4 la general, dar a rămas tot pe 3 la categoria care îi poate aduce marele premiu. Mai are nevoie de 120 de voturi pentru a urca încă o poziție în clasament.

Cristina Bucureștean s-a înscris în competiție cu fotografii făcute pe crestele munților și are nevoie de ajutorul vostru pentru a putea fi pe primul loc în categoria „Alte țări”. În prezent, Cristina este pe locul 3 în această categorie, fiind întrecută, la numărul de voturi, de o estoniană și de o mongolă. Diferența între primul loc și locul ocupat de Cristina este de 400 de voturi. La general, Cristina este pe locul 5 din peste 550 de participanți.

„Concursul este foarte greu, sunt țări cu mulți locuitori care se ajută unii pe alții. Am plecat de la 0, cu un handicap de 1.000 de voturi. Nu e imposibil de câștigat, dar nu e nici ușor. Competiția e foarte dură, mă gândesc la toate variantele pe care le am pentru a aduna voturi și a-mi îndeplini visul de a duce tricolorul românesc în Munții Suediei și tundra arctică. Am mai participat și la alte concursuri, știu cum merg lucrurile în astfel de competiții, dar Fjällräven e ceva mult mai mare”, a declarat Cristina pentru eMunte.ro.

Hunedoreanca a adăugat că această competiție este imprevizibilă și că lucrurile se schimbă de la o oră la alta, întrucât unii participanți au adunat, în mai puțin de 12 ore, peste 1.500 de voturi. De asemenea, competiția de anul trecut subliniază cât de surprinzătoare poate fi competiția. În 2014, competiția a avut peste 1.100 de participanți, iar locul I la categoria „Alte țări” a fost câștigat de Mongolia, cu o participantă care a intrat în concurs cu câteva zile înainte de închiderea votului și, cu toate acestea, a adunat 48.586 de voturi, conform My News Desk. Este vorba de Tseren Enebish, directorul companiei „Tseren Tours”, o personalitate în Mongolia. Deși anul acesta nu mai poate participa, Tseren își promovează intens co-naționalii pe platformele de socializare. Numai pe Facebook, Tseren Enebish are aproape 40.000 de followers.

„E un vis să câștig, fac tot ce îmi stă în putință, deja de patru zile nu mai dorm și nu mai mănânc de stres, nu mă dau bătută oricât de grea ar fi competiția. Voi lupta până când se termină concursul, pe 10 decembrie. Chiar dacă s-ar putea să nu câștig, măcar știu că am făcut tot ce era posibil să-mi îndeplinesc visul de a participa la un evenimentul de genul acesta”, a mai spus Cristina pentru eMunte.ro.

Comments

comments

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*