Imaginează-ți că poți urmări cum se descurcă pe pârtie cu schiorul tău preferat, fără ca acesta să fie acolo. Sau că pârtia se transformă într-o pistă virtuală de slalom. Acum încetează să-ți mai imaginezi: au apărut ochelarii de schi și snowboarding cu realitatea augmentată!

Inginerii de la RideOn au inventat o pereche de ochelari inedită, pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Astfel că, în loc de o simplă pereche de ochelari de protecție, vom putea purta un dispozitiv complex, care să facă din fiecare moment pe pârtie o adevărată aventură. De la finalul acestui an, nu va fi nevoie să îți scoți mâinile din mănuși sau telefonul din buzunar. Ai nevoie de localizare GPS sau trebuie să răspunzi la un apel? Se poate numai cu privirea.

Date tehnice

Cei care au testat Google Glasses o să-și dea rapid seama că ochelarii dezvoltați de RideOn vin cu același principiu de funcționare. Diferența, însă, este că display-ul ochelarilor de schi este de trei ori mai mare decât cel al Google Glasses.

Ochelarii RideOn au, ca sistem de operare, Android 4.4.1., iar bateria poate rezista până la 8 ore. De asemenea, ochelarii au cameră foto, GPS, posibilitatea de conectare la internet, pot prelua apeluri, pot da sms-uri. O altă opțiune interesantă este că poți vedea, de la distanță, cât timp trebuie să stai la cozile din stațiuni, de exemplu, la telescaun.

Partea cea mai distractivă vine abia acum. Ochelarii pot proiecta, la aproximativ cinci metri în fața ta, ”porți plutitoare”, prin care, dacă treci, aduni puncte. Altfel spus,  îți poți crea propria pistă de slalom. O altă opțiune interesantă a ochelarilor RideOn e că mai pot proiecta umble de sportivi profesioniști, pe care tu le poți urmări în coborâre. Totodată, poți concura cu prietenii, pentru a vedea care poate scoate cel mai bun timp. Iar dacă te plictisești, poți arunca cu bulgări virtuali în prietenii care poartă acești ochelari. Lentilele sunt din policarbonat, resistente la zgârieturi, anti-ceață. Mai multe detalii tehnici găsiți AICI.

Mai jos aveți un video de prezentare:


Cu toate acestea, ochelarii RideOn despre care vorbim sunt doar un prototip. Pentru dezvoltarea lor, creatorii au lansat o campanie de strângere de fonduri, pe indiegogo.com, care se desfășura, inițial, până pe 19 februarie 2015. Ulterior, termenul a fost prelungit până pe 21 martie. Până în prezent s-au strâns 108.944 de dolari, din donații, cu aproape 30.000 de dolari ami mult decât suma pe care cei de la RideOn plănuiau să o strângă (75.000 de dolari). Sperăm ca inginerii să se țină de cuvânt și la începutul sezonului 2015-2016, primii doritori să poată intra în posesia ochelarilor. Prețul pe care îl vei plăti pentru a deveni un cyborg pe pârtie va fi de 449 de dolari (pre-order) sau de 899 de dolari (full retail price). Mai jos aveți planul companiei:

 

Citește și: DECALOGUL SCHIORULUI: Reguli de conduită pe care trebuie să le respecți

Citește și: TOP 5. Aplicații mobile pentru cei care merg la schi în România

Citește și: VIDEO. Coborârea anului 2014 în materie de schi

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*