Din 17 iulie, Asociația Montană Carpați începe o nouă etapă a programului „Voluntar în Carpați 2015”, de data aceasta în Munții Făgăraș. În luna iunie, voluntarii au remarcat aproximativ 20 de kilometri de creastă, în Munții Parâng.

În perioada 17 – 19 iulie, Asociația Montană Carpați, în colaborare cu Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu, va reface monumetul de pe Vârful Negoiu, iar în perioada 23 – 26 iulie, în colaborare cu Serviciul Public Judeţean Salvamont Argeș și Formația Salvamont Câmpulung Muscel, va remarca traseul ce leagă Munții Făgăraș de Munții Iezer-Păpușa, prin Mezea – Oticu.

În cazul primei acțiuni, munca voluntarilor va presupune cărarea materialelor necesare (ciment, nisip, apă, unelte, scânduri, etc.) până pe Vârful Negoiu, unde se va reface borna cu plăcuța indicatoare de pe vârf. În cazul celei de-a doua acțiuni, voluntarii vor monta stâlpi indicatori, vor ridica momâi şi lespezi ca suport pentru marcaje și vor revopsi marcajele necesare. Va fi avut în vedere Traseul marcat cu Triunghi Roșu între Curmătura Brătilei (Munții Făgăraș) și Vârful Roșu (Munții Iezer-Păpușa). Deşi profilul crestei asigură orientarea pe vreme cu vizibiltate bună, ceaţa şi vremea rea fac dificilă găsirea direcţiei de urmat.

Remarcare în Munții Parâng

În perioada 23 – 28 iunie, Asociația Montană Carpați a organizat, în colaborare cu Serviciul Public Judeţean Salvamont și Salvaspeo Gorj, o primă etapă a programului „Voluntar în Carpați 2015”, în Masivul Parâng. Munca efectivă a constat în montarea a peste 40 stâlpi indicatori pe toată lungimea crestei, ridicarea de momâi şi lespezi ca suport pentru marcaje și revopsirea marcajelor. S-a avut în vedere Traseul marcat cu Bandă Roșie între Curmătura Oltețului și Vf. Parângul Mare, pe o lungime de circa 20 km.

„Acțiunea de marcare a crestei principale a Munților Parâng s-a desfășurat sub atenta coordonare a salvamontiștilor de la Serviciul Public Judetean Salvamont si Salvaspeo Gorj. Alături de voluntarii de la Asociatia Montana Carpati și salvamontiștii gorjeni s-au aflat studenți de la Universitatea Constantin Brâncuşi Târgu-Jiu și clubul TrixBike. Fotografiile nu pot reda decât puțin din măreția acestui munte, dar pot reflecta atenția, dăruirea și seriozitatea pe care am acordat-o acestei acțiuni. Mulțumim tuturor celor care, timp de o săptămână, au reușit să sacrifice din timpul lor liber, din resursele materiale și financiare pentru a participa la această acțiune. Vă invităm cu drag să vizitați Masivul Parâng și sperăm să apreciați și să protejați munca noastră”, au spus reprezentanții Asociației.

Unul dintre obiectivele pe termen lung ale Asociației Montane Carpați este de a reface toate traseele de creastă (marcate cu Bandă Roșie) din Carpații românești.

Cei care doresc să se alăture acțiunilor „Voluntar În Carpaţi 2015” o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren sau în calitate de colaboratori ai echipei de organizare, sponsori, parteneri (logistică, media, parteneri locali). Cei interesați pot găsi mai multe informații AICI.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*