Preşedintele Ferrari Club Passione Rossa, Fabio Barone, a stabilit un prim record mondial de viteză pe Transfăgărășan. La volanul unui Ferrari 458 Italia, personalizat cu logo-ul de promovare turistică a României, Barone a parcurs traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac în numai 9 minute și 13 secunde.

Recordul a fost stabilit în cadrul evenimentul Transfăgărășan Speed World Record, desfășurat pe 3 august, cu sprijinul Autorității Naţionale pentru Turism (ANT). Ideea acestui eveniment i-a venit lui Fabio Barone în urmă cu un an, după ce a obţinut un rezultat sub opt minute pe circuitul german de la Nurburgring, conform ANT.

“Ideea mi-a venit în urmă cu un an, însă abia în luna iunie 2015 am reuşit să-l demarez”, a susținut Fabio Barone.

9.13.442

Din cei 90 de kilometri a Transfăgărăşanului, Barone a ales porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, astfel că, în intervalul orar 10.00 — 14.00, traficul rutier pe DN 7C a fost restricționat.

“De la primele teste făcute în România pot să confirm că Transfăgărăşan este într-adevăr cea mai frumoasă şosea din lume. Vom parcurge traseul ales în cel mai scurt timp posibil, în prezenţa cronometrorilor oficiali Tag Heuer. Va fi o experienţă unică: în timp ce exploram traseul, la ieşirea din tunel, în mod complet surprinzător, m-am regăsit conducând printre nori. M-am simţit pe autodromul lui Dumnezeu”, aspus Fabio Barone, după prima sa vizită în România.

Barone a reușit să parcurgă traseul ales în 9 minute, 13 secunde și 442 de sutimi, iar timpul său va deveni reperul mondial de viteză pe Transfăgărășan.

Recordul poate fi doborât în 2016

Autoritatea Naţională pentru Turism a declarat, printr-un comunicat de presă, că proiectul lui Fabio Barone nu a implicat costuri financiare din partea statului român, însă ANT a susţinut această iniţiativă la nivel logistic.

“Orice idee ce aduce un plus de vizibilitate ţării noastre este binevenită. Sunt sigură că un astfel de eveniment va aduce România pe harta pasionaţilor de automobilism, dar şi a publicului din întreaga lume. Şi, de ce nu, ne aşteptăm ca anul viitor, un alt campion să-şi dorească să doboare recordul înregistrat anul acesta”, a declarat Mirela Matichescu, vicepreședintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

De menționat că evenimentul de stabilire a recordului mondial va fi şi subiectul unui documentar.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*