Câțiva oameni au protestat, marți, la sediul PSD din București, față de continuarea defrișărilor ilegale în România.

Protestatarii au adus doua sacoșe cu lemne, pe care le-au vărsat în fața intrării în curtea sediului, precum și un banner pe care scria ”Pădurile plâng!”, conform Vice.com.

Protestul a fost organizat în contextul avizării favorabile a noului Cod Silvic de către deputații din Comisia de Mediu și din Comisia de Agricultură.

Modificarea Codului Silvic a întâmpinat numeroase critici din partea opoziției, dar și a reprezentanților Camerei de Comerţ Americane din România (AmCham), care s-au arătat “profund îngrijoraţi” de faptul că schimbările nu vor descuraja defrişările ilegale şi ar putea să înrăutăţească situaţia românilor aflaţi în zonele predispuse la inundaţii şi alunecări de teren.

Principalele modificări care au iscat controverse se referă la excluderea din fondul forestier naţional a jnepenişurilor, a păşunilor împădurite şi a perdelelor forestiere de protecţie, precum și la reducerea obligativităţii statului român de a împăduri o suprafaţă de 2 milioane de hectare până în 2035 la un milion de hectare până în 2030.

Proiectul noului Cod Silvic a fost iniţiat de 127 de deputaţi şi senatori PSD. printre susținători se află mai mulţi miniştri care sunt şi parlamentari, inclusiv premierul Victor Ponta, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, ministrul Economiei, Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, şi ministrul Muncii, Rovana Plumb.

 

   Citește și: Defrișările abuzive ar putea intra în legalitate cu noul Cod Silvic

 

   Citește și: O grădină botanică alpină, distrusă după retrocedare

 

   Citește și: Defrișări abuzive în Cluj, unde creștea o plantă pe cale de dispariție

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*