Asociația Eco Logic a lansat un proiect cicloturistic, destinat munților Gutâi. Zona vizată este una rurală și cuprinde localitățile Mara, Cosău și Creasta Cocoșului.

Turiștii care vizitează munții Gutâi se vor bucura, în curând, de un nou tip de turism: pe două roți. Astfel, până la jumătatea anului viitor, vor fi întreprinse mai multe acțiuni: vor fi marcate traseele turistice, vor fi amenajate puncte de închiriere a bicicletelor, iar pensiunile vor fi dotate cu echipament specific cicloturismului. De asemenea, vor fi tipărite materiale de promovare și vor fi create aplicații pentru telefoane mobile cu hartă pentru obiective turistice.

Președintele Asociația Eco Logic, a subliniat faptul că, anual, crește numărul de turiști care își doresc să viziteze zonele din Munții Gutâi, folosindu-se de mijloace diverse de transport, inclusiv bicicleta.

„Constatăm o creștere a numărului de turiști, îndeosebi tineri care folosind bicicleta, pedalând, vor să se simtă mai aproape de natură, iar proiectul nostru vine tocmai în întâmpinarea acestui gen de turism. Apoi, proiectul nostru încearcă să-i sensibilizeze pe proprietarii pensiunilor agroturistice despre resursele deosebite oferite de cicloturism, astfel zona devine și mai căutată de cei care aleg destinații de vacanță mai puțin cunoscute, dar fascinante prin peisaj și geografia locului”, a precizat Edith Pop, pentru AGERPRES.

Toate aceste propuneri au fost prezentate proprietarilor de pensiuni rurale, agențiilor de turism și primăriilor. Proiectul asociației Eco Logic este fost finanțat cu suma de 67.420 de euro, în cadrul Fondului ONG din România.

„Teritoriul geografic delimitat de văile râurilor Mara, Cosău și Rezervația Creasta Cocoșului, a dobândit statutul de destinație eco-turistică, una dintre primele două destinații de acest fel recunoscute în România. Un statut odată dobândit trebuie să fie întreținut, dezvoltat, conservat (…), cred că e un proiect menit să convingă că destinația din Munții Gutâi și satele învecinate este locul potrivit pentru turismul durabil, nepoluant”, a declarat președintele Asociației Eco Logic, Edith Pop.

Citește și: A fost lansată o nouă platformă de cicloturism și MTB

Citește și: A apărut prima hartă de cicloturism și MTB din România

Citește și: FOTO. Scurtă istorie a mountain biking-ului. Cum și unde s-a născut aventura pe două roți

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*