Comisia Europeană vrea să combată braconajul care se desfășoară în zona Munții Apuseni – Munții Retezat, prin intermediul proiectului LIFE Connect Carpathians.

Comisia Europeană împreună cu „Fauna & Flora International” au decis să pună capăt suferinței animalelor sălbatice din România. Proiectul antibraconaj, realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Asociaţia Zarand, presupune dezvoltarea unui plan de management regional pentru specii de faună de importanță comunitară.

Zona selectată este „coridorul” Munții Apuseni – Carpații Meridionali, regiune ce se întinde pe o suprafață de 150 de kilometri și care prezintă o biodiversitate de importanță mondială.

Astfel, proiectul LIFE Connect Carpathians și-a propus să îndeplinească două mari obiective: prevenirea braconajului și favorizarea conviețuirii între animalele sălbatice și comunitățile locale. De asemenea, planul cuprinde și o altă serie de acțiuni care pot duce la combaterea uciderii animalelor. Se dorește diminuarea conflictului dintre om și necuvântătoare, creșterea toleranței cu privire la carnivorele mari, promovarea conservării integrate pe termen lung, creşterea gradului de conştientizare şi de susţinere a factorilor interesaţi locali cu privire la conservarea speciilor ţintă, potrivit Ziarul Unirea.

Abordarea celor de la LIFE Connect Carpathians este aceea de a implica activ comunitățile locale în activități organizate cu scopul de a conserva și stabiliza bogăția naturală și culturală a zonei, conform Ziarul Văii Jiului.

Citește și: ”Zeci de mii de cântece sunt ucise în fiecare an în România”

Citește și: Acțiune de evaluare a numărului de capre negre în Munții Rodnei

Citește și: Plantă rară din Munții Rodnei, redescoperită după 100 de ani

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*