Programul „Voluntar în Carpaţi”, aparținând Asociației Montane Carpați, este finalist la Gala Națională a Voluntarilor.

„Voluntar în Carpaţi” este un proiect de refacere a traseelor montane din Munţii Carpaţi. Pe parcursul acestei veri, voluntarii din cadrul proiectului au reabilitat trasee din munţii Făgăraş (zonele Turnu Roşu, Bâlea, Urlea şi Valea Sâmbetei, Valea Sebeşului, Berevoiescu şi Comisul, Cârţişoara – Vf. Mierea – Valea Doamnei, Arpaşului), Godeanu, Iezer Păpuşa, Lotru (Prejba), Ciucaş şi  Vrancea (zonele Pietrosu şi Coza).

În total au fost acoperiţi aproximativ 350 de kilometri de potecă pe care s-au refăcut marcajele pe suporturile existente (stâncă, copaci, piloni existenţi), s-au instalat aproximativ 80 de piloni noi, cea mai mare parte în Godeanu, s-au instalat aproximativ 100 de săgeţi şi indicatoare noi sau în locul celor distruse de vremuri şi vandalisme, conform carpați.org.

Cei care doresc să susțină proiectul trebuie să intre AICI până pe 9 decembrie și să dea click pe botul ”VOTEAZĂ-L DREPT CÂŞTIGĂTOR”. Astfel, un proiect de voluntariat pe poteci de munte are șansa de a ieși în prim plan la o gală de amploare naţională.

 

   Citește și: Asociația Montană Carpați lansează o provocare pentru iubitorii de munte

 

   Citește și: Asociația Montană Carpați cheamă voluntarii în Munții Ciucaș

 

   Citește și: Educația montană în școli, pe tot parcursul anului școlar

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*