Extreme Travel, prima agenție de turism de aventură din România, a marcat o nouă premieră: la finalul lunii iulie a condus pe Uhuru Peak (5.895 m), Kilimanjaro, o expediție cu 10 români, devenind astfel cea mai mare comunitate românească pe acoperișul Africii.

În cadrul aceleiași expediții, echipa Extreme a condus-o pe Dor Geta Popescu spre performanța de a cuceri, la doar 12 ani, Uhuru Peak. În acest sens, Geta a stabilit noul record feminin românesc de vârstă al acestui vârf, 12 ani și o lună, devansându-și sora, pe Crina Coco Popescu. Cu jumătate de oră înainte de Geta, Mara Savinescu, o altă componentă a expediției, reușise și ea acest record, dar care a fost curând doborât de Geta – diferența de vârstă dintre cele două este de câteva luni, Geta fiind cea mai mică dintre ele. Mai multe detalii găsiți AICI.

“Am trăit cu toții un moment istoric, având ca fundal un peisaj monumental. Ne bucurăm pentru recordul celor două tinere colege de expediție iar Getei îi urăm succes în circuitul 7 Summits. Pentru Extreme Travel a fost cea de a 16-a expediție pe Kilimanjaro“, spune Radu Vatcu, alpinist și ghid, fondator Extreme Travel.

Despre Extreme Travel

Extreme Travel,  cel mai experimentat tour operator român în Africa de Est, conduce români în destinații spectaculoase ale planetei: de la cele mai înalte și celebre culmi muntoase – Mont Blanc (Franța), Mount Kenya (Africa), Aconcagua (Argentina), la trekking și aventură în Patagonia, Venezuela,Tanzania, Borneo, Antarctica, Peru, America Centrala, și multe altele.

Recent, echipa Extreme a reușit traversarea în cadrul unei expediții turistice românești a celui mai arid deșert din lume, deșertul Atacama, din America de Sud, apoi peste munții Anzi către cel mai mare deșert de sare al lumii, Salar de Uyuni în Bolivia, cu jeep-urile.

Comments

comments

One Response

  1. Rolland Barentine

    Romanii prezinta cea mai mare crestere numerica dintre cetatenii statelor membre UE, urmati de bulgari, al caror numar este in crestere cu aproape 25 la suta. Citeste doar ceea ce merita.

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*