Iubitorii sporturilor de munte care caută să-și petreacă vacanțele într-un cadru sălbatic, fără a cheltui mulți bani, pot alege stațiunea Pojorâta, de la poalele Rarăului.

Una dintre cele mai noi stațiuni turistice din domeniul montan, de la noi din țară, se găsește în inima Bucovinei. Situată la 7 kilometri de Câmpulung Moldovenesc și la 40-50 de mănăstirile incluse în patrimoniul UNESCO, stațiunea Pojorâta le oferă pasionaților de activități montane, pe lângă frumusețea nealterată a peisajelor, și amenajări moderne.

Turiştii care se plictisesc de cele patru pârtii de schi din vârful Pasului Mestecaniş, pot practica, la Pojorâta, drumeţia și escalada, aici fiind ”singura zonă din Bucovina unde se practică cea din urmă”, după cum a afirmat Claudiu Brădățan, de la Centrul Național de Informare Turistică din Suceava, pentru Digi24. Deși Rarău nu singurul loc bucovinean unde cățărătorii se pot bucura de pereți, e cel mai iubit. Traseele de cățărare din Rarău sunt 50 la număr și pot fi găsite AICI, alături de cotațiile lor. Pe de altă parte, în Gura Humorului este ”Escalada”, un parc de distracții care are și acest sport montan.

Prețurile stațiunii Pojorâta

Cazarea în Pojorâta are prețuri care încep de la 20-30 de lei/camera în gospodăriile localnicilor și ajunge până la 70-80 de lei într-o pensiune sau hotel.

Iar, pe lângă peisaje, în Pojorâta puteți mânca păstrăvul afumat în cetină (”cobză”, cum îl numesc localnicii), un deliciu culinar popular în Bucovina încă de pe vremea Imperiului Austro-Ungar. O cobză cu 6 păstrăvi afumați costă aproximativ 50 de lei. De asemenea, cu 15 lei, puteți cumpăra un bocan de dulceață de afine sau zmeură, făcute în casă, sau o jumătate de litru de sirop de brad.

 Citește și: FOTO. Prima ascensiune liberă a celui mai ”dificil traseu de escaladă din lume”

 

 Citește și: Câte calorii arzi în timpul drumețiilor montane și al sesiunilor de escaladă

 

 Citește și: VIDEO: Un copil de 2 ani uimește adulții în sala de escaladă

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*