FOTO. Pisica Millie, o felină alpinistă

După cum veți afla în următoarele rânduri, nu numai oamenii practică alpinismul. Asta ne demonstrează pisica Millie, o felină adoptată de actualul ei stăpân, Craig Armstrong. Craig și Millie fac o pereche pe cinste în fiecare weekend, când se decid să pornească în aventuri pe munte.

Craig este foarte mândru de animalul său de companie și povestește pentru Bored Panda cum decurge un weekend pe munte. Pisicii Millie îi place să exploreze, să se cațere pe stânci, să urce pe munți și să investigheze piscuri. Pentru a realiza toate aceste activități în siguranță, ea folosește un echipament special, alcătuit din ham, lesă și frânghii.

„Millie are toare calitățile, pe care un partener de alpinism bun ar trebui sa le aibă. Nu se plânge, oricât de grea devine situația. Millie vrea întotdeauna să se cațere mai sus și se întrece pe ea însăși. Dar știe și când să se oprească”, a spus Craig.

Stăpânul lui Millie trebuie să fie atent și la alte pericole cu care se poate întâlni. Spre exemplu, el a învățat-o pe pisică să se apere de câini, dar cu toate acestea, stă aproape de ea când aceștia îi apar în cale. Din fericire, încă nu s-au întâlnit cu șerpi. Totodată, Craig a mărturisit că iubește „acest mic ghem de blană” și că ar fi traumatizat dacă Millie ar păți ceva.

Deși este o pisică extrem de curajoasă, lui Millie nu îi plac spațiile deschise, neacoperite. Dacă ar avea de ales între a sta pe o insulă mare sau a începe o drumeție, ar alege cu siguranță excursia pe munte, alături de stăpânul ei.

Totuși, să nu credeți că a fost așa ușor pentru Millie să devină alpinistă.

”A fost nevoie de multă practică și de multe călătorii pentru ca Millie să ajungă în punctul în care să mă urmeze pe un  traseu plin de desișuri, care în mod normal, i-ar fi distras atenția”, a mai adăugat stăpânul pisicii.

Craig Armstrong a ținut să ofere și câteva sfaturi pentru cei care se gândesc să plece în drumeții cu o pisică.

„Obișnuiți-o cu ideea că prezența voastră acolo îi poate oferi siguranță  În terenurile în pantă sau în păduri dese, pisica va deveni distrasă și va începe să se urce în copaci și să exploreze peșteri mici sau bolovani și se va opri din a vă urmări”.

Citește și: VIDEO. „Cățelușul” de 600 de kg sau cum să ai un urs grizzly ca animal de companie 

Citește și: Top. 10 lucruri pe care nu le știai despre Everest

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*