Nu trebuie să angajezi o călăuză și să mergi în jungla Amazonului pentru a face rost de alimentul-minune. Se găsește în orice supermarket și are prețuri accesibile oricui.

Peștele reprezintă cea mai bună alternativă la carnea ”de măcelărie” și este una dintre cele mai bune surse de proteine la care poți apela. În plus, peștele conține de două ori mai puține calorii și o cantitate mai mică de grăsimi saturate decât carnea roșie sau carnea albă, consumată cu piele.

De asemenea, carne de pește este bogată în acizii grași omega-3, care au efecte pozitive asupra funcționării inimii, reduc colesterolul și nivelul tensiunii arteriale și îmbunătățesc funcțiile cerebrale. Totodată, carnea de pește este bogată în acizi grași EPA și DHA, două dintre cele mai puternice forme de grăsimi esențiale.

Uleiul de pește cu omega-3 reduce inflamațiile, atenuează durerea în cazul accidentărilor și repară țesutul muscular după apariția micro-leziunilor cauzate de antrenamentele de anduranță.

Un studiu realizat în 2008 și publicat în Revista americană de Farmacologie Cardiovasculară a relevat impactul uleiului de pește cu omega-3 asupra sportivilor de anduranță. Timp de opt săptămâni, un grup de cicliști profesioniști a consumat ulei de măsline, în timp ce alt grup de cicliști la fel de bine antrenați a consumat ulei de pește cu omega-3. Cicliștii a căror dietă s-a bazat pe acizi grași omega-3 au înregistrat o creștere a performanței sportive, au avut nevoie de o cantitate mai mică de oxigen în timpul antrenamentelor, iar ritmul cardiac s-a menținut la cote mai mici comparativ cu cealaltă grupă de cicliști, conform publicației bikeradar.com.

Pentru a profita, însă, de toate avantajele oferite de pește, consumă și alimente bogate în carbohidrați și cât mai multe legume.

 

   Citește și: Ce ar trebui să mănânci ca să îți revii mai repede după o accidentare

 

   Citește și: Efectele alcoolului asupra sportivilor de anduranță

 

   Citește și: TOPUL alimentelor pe care sportivii NU ar trebui să le consume niciodată

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*