Peste 10.000 de turişti s-au aflat luni în staţiunea montană Straja, din judeţul Hunedoara. Din cauza aglomerației, intervențiile Salvamont pentru evacuarea persoanelor care au suferit diverse traumatisme pe pârtii s-au desfășurat cu dificultate.

„În cursul zilei de luni au avut loc mai multe accidentări pe pârtiile de schi, în cazul a şase persoane fiind nevoie de intervenţia ambulanţelor SMURD. Din păcate, ambulanţele nu au putut urca de fiecare dată până în staţiune, din cauza maşinilor care au fost parcate pe ambele sensuri ale drumului. În trei dintre cazuri, am transportat victimele cu ATV-urile până într-un loc în care unde au putut ajunge echipajele SMURD”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Majoritatea accidentelor au constat în fracturi de mâini sau picioare, traumatisme toracice, lombare sau craniene, însă a existat și o accidentare gravă, cea a unei schioare, care a suferit o hemoragie puternică în urma unei lovituri pe pârtie.

Citește neapărat 10 motive pentru care te accidentezi la schi. Te-ar putea ajuta să nu ajungi niciodată în situația descrisă mai sus.

Din cauza aglomeraţiei din Straja, turiştii au aşteptat, uneori, şi câte o jumătate de oră la rând ca să poată urca cu telegondola, conform sursei citate.

Şeful Salvamont Straja îi sfătuieşte pe turişti să-şi lase maşinile în parcarea de la staţia de plecare a telegondolei sau la intrarea în staţiune.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*