Pârtie olimpică de schi la Borșa. Investiția va fi de zece milioane de euro. Primăria Borșa a lansat, astfel, proiectul construirii cele mai lungi pârtii de schi din România, pe care vor putea fi organizate competiţii naţionale şi internaţionale.

Primarul Sorin Timiş a declarat, duminică, pentru Mediafax, că proiectul prevede și o instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă, cu o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră, tunuri de zăpadă, instalaţie de nocturnă şi lac de acumulare pentru alimentarea tunurilor de zăpadă.

„Prima bază a construirii unei piste olimpice de schi s-a pus în anii 1940 când, la Borşa, membrii unui club sportiv au început construirea unei staţiuni turistice pentru sporturi de iarnă, urmând să găzduiască Olimpiada de Iarnă din 1948. Proiectul a fost abandonat din cauza războiului şi s-a reluat, ulterior, de mai multe ori, atât de autorităţile comuniste în anii 1960, cât şi după anii 2000, dar au fost întâmpinate diverse probleme”, a spus primarul Timiș.

”Primăria Borşa reporneşte acum investiţia care înseamnă instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă, cu o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră, şi o pârtie olimpică de schi cu o lungime de 2.800 de metri, cea mai lungă din România, dotată cu tunuri de zăpadă, instalaţie de nocturnă şi lac de acumulare pentru alimentarea tunurilor de zăpadă. Investiţia este estimată la 10 milioane de euro”, a adăugat primarul.

Acesta a mai spus că proiectul va fi depus integral la Ministerul Turismului după 15 februarie și va trece prin etapele de analize şi avizări, astfel încât în primăvară să fie semnat contractul de finanţare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*