Pe data de 21 februarie 2015 va avea loc a doua ediție a competiției „Parângul Night Challenge”. Obiectivul concurenților este acela de a ajunge în Vârful Parângul Mic după o cursă de 4,5 kilometri.

Iubitorii sporturilor de iarnă au ocazia de a se bucura de un spetacol de lumini a Văii Jiului, oferit de orașele zonei. Competiția organizată de Asociația Sportivă Bike & Run Petroșani se desfășoară în două moduri: prin alergare și prin ski de tură. De asemenea, concurenții sunt triați și pe categorii de vârstă și gen, astfel: Masculin – 35 / + 35 de ani și Feminin-Open. Până acum s-au înscris 70 de persoane.

„Cursa se află la a doua ediție și am promis că devine tradiție și ne ținem de cuvânt, deoarece prima ediție a fost un real success”, a declarat președintele asociației, Avram Iancu.

Regulamentul competiției

Traseul începe de la baza telescaunului Parâng, din Petroșani, străbate Pârtia B și se termină la o altitudine de peste 2.000 de metri, în Vârful Parângul Mic.

„Este o competiție Vertical Race, traseul fiind parcurs numai în urcare”, potrivit lui Avram Iancu.

Startul concursului se va da la ora 18:30 pentru schiori, iar la o distanță de 5 minute vor pleca și alergătorii. La eveniment pot participa persoane care au împlinit vârsta de 18 ani, dar și persoane minore, care trebuie să se prezinte cu acordul scris al unuia dintre părinți, conform site-ului oficial al concursului.

Echipamentul este obligatoriu. Concurenții nu pot intra în cursă fără frontală și fără numărul de concurs purtat la vedere. Organizatorii recomandă ca participanții să aibă asupra lor bețe, căciulă cu șapcă, telefon, mănuși, pantalon lung, haină de vânt. Pentru a participa, persoanele care vor să se înscrie trebuie să plătească o taxă de 60 de lei între 1 și 18 februarie și 70 de lei la fața locului. Premiile sunt în bani și articole sportive, primii putând câștiga 500 de lei.

Citește și: Noul telescaun din stațiunea Parâng va fi inaugurat pe 30 noiembrie

Citește și: Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, omologat de FIS

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*