Pe 28 februarie a avut loc mult așteptata competiție Red Bull Oslea Hiride 2015, în Masivul Oslea, din Munții Retezat – Godeanu.

Concursul Oslea Hiride 2015, singura competitie de hike & ride din România, a strâns în acest an peste 100 de concurenți. Cea mai dificilă probă a constat în  urcarea pe jos a versantului pe o distanță de 3,5 kilometri, până la altitudinea de 1.940 de metri, cu plecarea de la cota 1.300 de metri. Adrenalina a venit odată cu coborârea, care a avut loc pe un traseu de 1,4 kilometri.

Sportivul care a reușit să urce în cel mai scurt timp a fost Paul Aufmesser. El a realizat traseul cu o oră înaintea celorlalți, în 52 de minute, conform redbull.com. Întregul clasament Red Bull Oslea Hiride este:

Schi (feminin):

1. Sonja Dragan
2. Emese Biro
3. Catherine Blanck

Snowboard (feninin):

1. Florina Cont
2. Mihaela Zegrean
3. Ileana Botez

Schi/pro (masculin):

1. Calin Petrus
2. Bando Virginas
3. Sorin Parau

Snowboard/pro (masculin):

1. Kinda Geza
2. Alexandru Parvan
3. Ionut Pintican

Schi/open (masculin):

1. Marius Bocan
2. Alexie Campan
3. Pierre Gilch

Snowboard/open (masculin):

1. Adrien Robbiani
2. Andrei Toader
3. Kaspar Kleiner

„Mă bucur că am văzut astăzi mult curaj în rândul concurenților și o abordare creativă a traseului, mai ales la categoria Open. Scena de snowboard, cu precădere la fete, a început să crească și asta se vede la nivel competițional”, a spus Radu Lungu, membru al juriului, arbitru acreditat World Freeride Qualifier și TTR.

Un accident neplăcut

Din nefericire, în timpul Red Bull Oslea Hiride, un bărbat din Cluj – Napoca, în vârsta de 31 de ani, s-a accidentat grav.

Salvamontiștii din Uricani au avut nevoie de două ore pentru a-l salva pe sportivul accidentat. Acesta a fost transportat până la șosea cu akia, o sanie specială folosită de salvamontiști, de unde a fost preluat de o ambulanță și dus la cel mai apropiat spital pentru investigații suplimentare.

„Bărbatul a căzut în timpul concursului, a suferit traumatisme în zona bazinului şi acuza dureri mari din cauza cărora nu se mai putea deplasa. Opt salvamontişti şi doi jandarmi montani au intervenit pentru a-l transporta de la cota 1.900 până lângă DN 66A, în zona Câmpuşel”, a declarat şeful Salvamont Uricani, Bogdan Sole Danciu.

A fost singura întâmplare neplăcută ce a avut loc în timpul competiției, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Citește și: Sonia Drăgan, prima femeie din România care va escalada Mont Blanc pe schiuri

Citește și: Snow Fest 2015, competiție românească în Franța

Citește și: Propark Adventure Race: o competiție complexă pentru conservarea naturii

Comments

comments

One Response

  1. yo

    salutare. omul se simte bine, nu a fost atat de grav precum ar indica titlul. nu speriati oamenii 🙂

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*