O româncă este campioană mondială la alergare montană cu echipa României. Atleta Irina Bordeanu, de la CS Ceahlăul-LPS Piatra Neamț, a devenit campioană mondială cu echipa de junioare I. Întrecerile au avut loc, astăzi, 30 iulie, la Premana, în Italia.

Echipa de junioare a României le-a mai avut în componență pe Gabriela Andrea Doroftei, Alexia Hecico și Iulia Melinda Zudor. Este pentru prima dată în istoria clubului din Piatra Neamț când un sportiv, indiferent de disciplina practicată, devine campion mondial.

“Rezultat imens! Nu mă așteptam ca fetele să câștige chiar medalia de aur, dar e fantastic. Am fost cu ele în pregătire la Piatra Arsă și mi s-au părut foarte hotărâte în a realiza o performanță deosebită și iată că au reușit“, a declarat prof. Iulia Negură-Olteanu, antrenoarea Irinei Bordeanu, conform diacaf.com.

Citește și: 

Atleta are 15 ani și a fost mezina lotului tricolor. La începutul lunii iulie, Irina Bordeanu a devenit și vicecampioană europeană de junioare I cu echipa României la alergare montană.

“Punctele aduse de Irina Bordeanu au contat foarte mult în desemnarea României campioană mondială. Irina a avut un parcurs uluitor în acest sezon“, a mai spus Iulia Negură-Olteanu.

“CS Ceahlăul Piatra Neamț nu a avut niciodată un campion mondial. Iată că Irina Bordeanu ne face o surpriză foarte plăcută și mă bucur din toată inima, pentru că știu că a muncit foarte mult, alături de antrenoarea Iulia Negură-Olteanu. Este un rezultat imens pentru un club așa mic ca al nostru”, a spus și directorul CS Ceahlăul Piatra Neamț, prof. Valentin Gavril.

Citește și: 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*