O jurnalistă americancă și soțul său au ales ca destinație de vacanță orașul Sinaia. Cei doi au fost fascinați de peisajele românești.

Melinda Caliendo este o jurnalistă americancă stabilită în Belgia. În luna martie a acestui an, jurnalista a vizitat Sinaia, împreună cu soțul său, Peter. Ce i-a motivat pe cei doi să aleagă România? Costul convenabil al biletelor de avion și cazarea ieftină de la hotel.

Cu toate că inițial nu aveau mari așteptări și aveau dubii în privința vizitării stațiunii Sinaia, cei doi străini nu au regretat nicio secundă alegerea făcută. După o călătorie scurtă cu trenul, Melinda și soțul său au descoperit frumusețile Carpaților și ale Castelului Peleș.

”Denumirea «Perla Carpaților» se potrivește perfect acestui oraș”, a mărturisit belgianca.

Cei doi au rămas plăcut impresionați de peisaje. Mai mult, jurnalista a redactat un articol pentru publicația Physician’s Money Digest, unde a ilustrat, prin cuvinte și imagini, spectaculoșii Munți Bucegi. Turiștii au urcat până la Cota 2000 cu telecabina, iar sus au făcut cunoștință cu doi câini de munte sălbatici, care nu păreau deloc deranjați de fotografii din jurul lor. Deși nu a îndrăznit în primă fază să schieze, jurnalista a fost impresionată de zăpada curată de pe pârtii și de chicotelile copiilor care se dădeau cu săniile.

”Ne-am plimbat în jurul vârfului, ferindu-ne de cei echipați corespunzător pentru pârtiile de schi și am fotografiat frumosul lanț muntos Carpați. Cerul era senin, cu excepția unei zone cu puțină ceață într-o vale de mai jos și puteai vedea vârfuri albe îndreptate în sus pe o distanță de mile întregi. A fost o surpriză pentru mine să văd o așa priveliște în România”, a spus Melinda.

Foto: Melinda Caliendo la Cota 2000

Foto: Melinda Caliendo la Cota 2000

Pădurile violet, tufișurile roșii, cerul albastru

După ce au vizitat Castelul Peleș, pe care jurnalista l-a caracterizat drept un loc diferit față de tot ce văzuseră până atunci, cei doi au decis să admire panorama, într-un centru turistic din apropiere.

”Din acest loc am încercat să memorez pădurile violet, tufișurile roșii, cerul albastru și turnulețele. Soarele începea să se scufunde, adăugând o strălucire trandafirie ceasului de pe turn”, a mai scris americanca.

Întreaga călătorie i-a făcut pe cei doi turiști străini să își pună câteva întrebări, la care nu știm dacă au găsit răspuns.

”Cum de nu am știut de acest loc înainte? De ce nu a fost România o destinație prioritară pentru noi, în loc de un capriciu?”, a adăugat jurnalista, în articolul intitulat ”Sinaia, Pearl of the Carpathians”.

Belgianca și-a descris experianța trăită în doar câteva cuvinte, care stau pe post de concluzie a materialului de presă.

”Neașteptată, antrenantă, romantică, frumoasă Sinaia. Abia aștept să mă întorc”, a fost încheierea Melindei.

 

Citește și: FOTO. Fotograf englez, despre România: Munții sunt cufundați în mitologie

Citește și: INTERVIU. Un francez promovează România pe Facebook: Prima lui dragoste, Bâlea-Lac

Citește și: Zona Șureanu, comparată de turiști cu stațiuni din Austria sau Germania

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*