Iubitorii de escaladă se pot bucura de câteva faleze, recent amenajate de cățărătorii români, în cartierului Sredna Kula din Ruse.

Deși noile trasee nu sunt înalte (10-15 metri), faptul că nu sunt intens exploatate le face atractive. Comparativ, alți pereți de escaladă din Bulgaria au foarte multe prize săpate și sunt și foarte aglomerați.

”Ne-am apucat de lucru la una dintre falezele care păreau mai tentante și, după câteva week-end-uri, am reușit să curățăm și să echipăm zece trasee cu grade cuprinse între 6a și 6b+: șapte de escaladă sportivă, complet echipate cu ancore chimice sau mecanice și trei de trad, care au doar topuri cu câte doua ancore cu inel”, a scris Laurențiu Anghel pe D’ale catararii….

De asemenea, Laurențiu Anghel a oferite și gradele de dificultate ale traseelor:

T1 – 6a
T2 – 6a R
T3 – 6a

S1 – 6a+
S2 – 6b+
S3 – 6a+
S4 – 6b
S5 – 6a
S6 – 6a+
S7 – 6a+

Imagini cu traseele găsiți AICI.

”În prezent, lucrăm la dezvoltarea altor faleze din zonă, în care vom deschide cca. 15-20 de noi linii de sport și de trad”, a mai spus acesta.

Cum se poate ajunge în zonă

În primul rând, aveți nevoie de buletinul de identitate pentru a trece granița. În al doilea rând, nu uitați să luați bani pentru a plăti de taxa de pod, 3 euro la dus, 2 la întors. Apoi, nu uitați de rovinietă. Acestea se găsesc la benzinării, iar în funcție de cât timp stați în țară, prețurile se încadrează între 5 euro (săptămâna) și 13 euro (luna).

Pentru a ajunge la noua faleză, din centura Ruse intrați pe drumul care trece pe sub viaduct, către Basarbovo, iar la prima intersecție o luați la dreapta, către Sredna Kula. Mergeți câteva sute de metri, până dați de o mică benzinărie. De aici, se trece podul peste Rusenski Lom și se continuă către dreapta, înspre o faleză în care se află o grotă mare. Noile trasee se află pe fața din stânga a acestei grote.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*