Un muzeu unic în România va fi construit anul acesta în Piatra Craiului, Brașov. De asemenea, tot în Munții Piatra Craiului vor fi amenajate patru noi trasee turistice.

Proiectul demarat de administratorii Rezervației Naturale din Piatra Craiului cuprinde mai multe acţiuni, printre care şi amenajarea unui „muzeu al viitorului”. Turiştii vor avea ocazia să privească holograme spectaculoase, proiecţii 3D, dar să şi viziteze o peşteră în miniatură. Investiţia totală se ridică la suma de 7,74 de milioane de lei, bani accesaţi din fonduri europene.

Pe lângă construirea muzeului, care va fi finalizat la sfârşitul acestui an, proiectul mai conţine şi alte obiective. În primul rând, lucrările la centrul de vizitare de la Zărnești vor fi terminate, dar va fi construit şi un punct de informare la Curmătura. Totodată, vor fi amenajate patru noi trasee turistice, de-a lungul cărora vor fi amplasate mai multe puncte de informare. Pe aceste rute, turiştii vor beneficia de indicatoare noi, hărţi reactualizate, informaţii despre faună şi floră, iar pe fiecare traseu se vor putea relaxa în câte un foișor de lemn, potrivit bizbrasov.ro.

Masivul Piatra Craiului este rezervaţie naturală încă din anul 1938 și este o zonă cunoscută în special pentru frumuseţea peisajului și monumentele naturii care se găsesc aici.

Patru noi trasee turistice

Cele patru noi trasee le vor permite turiştilor să exploreze regiuni spectaculoase şi să admire peisaje montane impresionante. Iată câteva detalii despre fiecare rută în parte, conform Adevărul.

Primul traseu are lungimea de 6,4 kilometri și începe din partea nord-estică a parcului, mai exact de la Centrul de Vizitare al PNPC din Zărnești. Drumul se termină în Șaua Crăpăturii, de unde puteți ajunge la Cabana Curmătura.

Cea de-al doilea traseu este mai amplu şi porneşte de pe Valea Râului Mare. Cei 10,7 kilometri vă vor purta prin Cheile Zărneştilor, pe la Cabana Curmătura şi spre vârful Piatra Mică. De aici, după ce admiraţi zona parcului, coborâţi spre Poiana Zănoaga și vă întoarceţi la Cabana Curmătura.

Al treilea traseu porneşte din localitatea Sătic, judeţul Argeş şi continuă prin Valea Dragoslovenilor. Odată ajunşi la cabana Garofiţa Pietrei Craiului, urcaţi prin pădure până la Cerdacul Stanciului, iar apoi reveniţi la cabana mai sus menţionată. Traseul are lungimea de 6,1 kilometri.

Ultimul traseu începe din Dâmbovicioară, trece prin cheile Dâmbovicioarei, unde puteţi vizita Peştera Dâmbovicioarei și continuă prin Valea Brustureţului. Traseul vă conduce apoi prin pădure până la refugiul Grind, de unde turiştii mai curajoşi pot urca spre vârful La Om (Piscul Baciului).

Citește și: National Geographic: Piatra Craiului și Cheile Bicazului, ”minuni sălbatice ale Europei”

Citește și: Un nou traseu a fost marcat în Munții Piatra Craiului

Citește și: FOTO. Parcuri Naționale din România, în expoziția ”Ultimele grădini ale raiului din inima Europei”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*