Muntele din paharul cu bere. Primul model: Muntele Hood, Oregon

Cine nu și-ar dori să aibă propriul munte în miniatură, în variantă 3D? La asta s-au gândit cei de la North Drinkware, o echipă de sticlari din Oregon.

Sticlarii au realizat o halbă de bere, la baza căreia găsești un model 3D detaliat al muntelui Hood, din Oregon. Astfel, atunci când berea este turnată în halbă, ea cade precum o cascadă în jurul muntelui.

Obiectul este realizat cu precizie, datele topografice fiind obținute de la Studiul Geologic al Statelor Unite ale Americii. Realizatorii halbei de bere au declarat că au o legătură puternică cu munții: ”ne holbăm la ei, ne jucăm pe ei și ne identificăm cu ei”.

Partea cea mai bună vine abia acum: cei trei își doresc să extindă afacerea și să creeze și modelul altor munți, potrivit boredpanda.

Muntele Hood este cel mai înalt pisc din Oregon, cu o altitudine de aproximativ 3.400 de metri. Acesta face parte din lanțul muntos Munții Cascadelor și este un vulcan constituit din straturi alternative de lavă și cenușă. Muntele Hood este popular în rândul iubitorilor de munte, în special pentru traseele sale de drumeție. Sezonul de schi începe din luna mai și se termină la mijlocul lunii iulie, după terminarea avalanșelor și înainte de posibile alunecări de teren.

Citește și: UPDATE. Au reușit! Prima ascensiune fără corzi a celui mai „dificil traseu de escaladă din lume”

Citește și: Alpinista Alexandra Marcu, în ascensiune pe Ojos del Salado

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*