Munții Făgăraș sunt cunoscuți ca fiind cei mai înalți munți din România, însă puțini știu care sunt misterele care planează asupra lor. De-a lungul timpului, au apărut multe legende ale locului, iar printre ele se numără Templul Ursitelor și Piramidele de la Șona.

Templul Ursitelor, sursă inepuizabilă de energie

Templul Ursitelor este o biserică săpată în stâncă situată la poalele Munților Făgăraș, aproape de satul Șinca Veche din Brașov. De-a lungul timpului au apărut diverse mituri despre acest lăcaș, însă cel mai cunoscut este faptul că vizitatorii care intră în templu se vindecă de boli. Dar cum s-a ajuns la acest mit? Din spusele localnicilor și a turiștilor, când poposești în biserica Ursitelor, oboseala dispare și corpul se umple de energie.

Mii de oameni vizitează anual lăcașul săpat în munte și admiră icoane, flori de munte și candele care se spune că nu se sting niciodată. O altă sursă inepuizabilă de energie este turnul interior al bisericii, înalt de 10 metri care face legătura cu un tunel săpat în pâmănt. Localnicii mărturisesc că galeria subterană duce la Cetatea Râșnovului și că aici ajung energiile care coboară pe turn.

Sătenii cunosc cel mai bine modul prin care o persoană suferindă se poate vindeca. Odată ajuns la templu, bolnavul trebuie să aprindă o lumânare și să bea apă din izvorul din apropiere. În acest fel, durerea dispare ca prin minune. Un alt mit legat de Templul Ursitelor, mai recent apărut, spune că nu trebuie să intri în biserică cu telefonul mobil deoarece energiile nu te mai ajută, potrivit adevărul.ro.

Piramidele de la Șona

Piramidele de la Șona sunt de fapt opt movile de diferite înălțimi, așezate pe două șiruri. Legendele spun că aceste piramide situate la cinci kilometri de Făgăraș ar fi fost construite de daci. Movilele sunt foarte puțin cunoscute turiștilor, motiv pentru care nu se știu foarte multe informații despre această zonă.

Dar să pătrundem în universul lor ezoteric. Potrivit unuia dintre mituri, înăuntrul ridicăturilor de pământ s-ar afla niște comori. Localnicii au încercat să sape și să găsească aceste comori, dar autoritățile s-au împotrivit. Din acest motiv, „guruieții”, așa cum îi numesc localnicii, stăpânesc satul Șona. De asemenea, puținii cercetători care au explorat zona au descoperit, în jurul piramidelor, ceramică din epoca târzie a bronzului și din perioada Hallstat.

O altă legendă care planează asupra Piramidelor de la Șona spune că movilele imense au fost, de fapt, niște morminte de uriași. O altă variantă a acestui mit este relatată de un sătean din Șona, Ioan Buzeche: „O altă poveste din bătrâni spune că a fost un uriaş care şi-a curăţat opincile şi în urma lui au rămas movilele astea. Totuşi e ceva că pământul din movile e galben, iar cel de jos e negru”.

Citește și: Pedepse divine și inscripții de mii de ani. Legendele Munților Călimani

Citește și: Muntele Gugu: Fenomene mistice și legende din vremea dacilor

Citește și: Ezoterism și energii bizare. Ce se află, de fapt, în Munții Bucegi

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*