În 2009, se inaugura domeniul schiabil Șureanu. Datorită amplasării și a altitudinii mari a celor 10 pârtii, turiștii se bucura de cea mai lungă durată de schi din cursul unui an, astfel că și-a primit numele de ”Mica Elveție”. Occidentalizarea a fost, însă, de scurtă durată, căci în prezent iubitorii sporturilor de munte evită domeniul.

Domeniu Șureanu are 10 pârtii de schi, dotate cu două teleschiuri și un telescaun. Peisajul e pe cât de sălbatic, pe atât de frumos, însă ca să ajungi în locul de vis, trebuie să treci prin iad. O porțiune de 18 kilometri de drum județean este neasfaltată, iar pentru a o parcurge îți trebuie aproximativ o oră și nervi de oțel, mai ales când ninge.

Gradul de ocupare al unităților de cazare se situează la 30%, iar administratorii pârtiilor, pensiunilor şi hotelului din zonă susțin că pierdut sute de turiști pe an din cauza infrastructurii, pe care cei de la Consiliul Județean Alba promit să o remedieze. Bineînțeles, când vor avea fonduri.

„Drumul judeţean 704, sectorul de drum de la barajul Oaşa către Luncile Progoanei, Poarta Raiului este un sector de drum prioritar pentru Consiliul Judeţean, în vederea dezvoltării zonei turistice, o zonă cu potenţial natural deosebit. Sperăm să obţinem fonduri din Programul Operaţional Regional, în programarea care va fi în perioada imediat următoare”, a precizat Dan Popescu, director tehnic la Consiliul Judeţean Alba, potrivit Digi24.

Până la repararea drumului, sute de turiști dezamăgiți își reprogramează vacanțele de iarnă în stațiunile montane până la care drumul nu e atât de dificil de parcurs sau chiar în străinătate.

 Citește și: SONDAJ. Care sunt stațiunile preferate de români pentru sărbători

 

 Citește și: Cum recunoști nesimțiții atunci când mergi la schi

 

 Citește și: TOP 5. Aplicații mobile pentru cei care merg la schi în România

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*