Pe 30 mai va avea loc a cincea ediție a Maratonului Apuseni msg systems. Odată cu apropierea evenimentului, organizatorii acestuia au lansat și o campanie de strângere de fonduri pentru un program de educație montană din Apuseni.

Maratonul Apuseni msg systems, organizat de Clubul Alpin Român – Secția Universitară Cluj și Natura Transilvaniei, cuprinde mai multe probe. Doritorii se pot înscrie la: maraton, semimaraton, cros sau family. Cursele se vor desfășura pe drumuri publice, drumuri forestiere și poteci de munte marcate sau nemarcate. Locul din care se va da startul și unde va avea loc și sosirea este Stațiunea Muntele Băișorii, din Muntele Mare, județul Cluj. Pentru mai multe detalii legate de înscriere, puteți intra pe site-ul maratonapuseni.ro.

Iată harta traseului:

Campania de educație montană

Campania organizată a fost lansată pentru programul de educație montană din zonele rurale din Apuseni. Scopul principal al programului este de a proteja munții Apuseni și de a sprijini comunitățile locale. De asemenea, se dorește includerea în rețeaua ariilor protejate din Apuseni a unei păduri seculare din regiunea Băișoara și construirea unui centru de activități montane pe traseul Maraton Apuseni msg systems.

„De-a lungul anilor am văzut schimbări ale acestor zone, am văzut construcții noi, drumuri pe unde nu ne închipuiam că ar putea fi construite, exploatări forestiere lângă rezervații botanice, zgomot de mașinării sau mijloace de transport. Vrem să alergăm în continuare prin natură și păduri, și vrem să păstrăm munții și traseul nostru de maraton prin locuri la fel de pitorești cum v-am obișnuit deja”, mărturisește Mihnea Prundeanu, unul dintre coordonatorii Maraton Apuseni msg systems, conform Știrile Pro TV.

Totodată, în cadrul acestui program vor fi organizare cursuri, tabere și ateliere, la care poate participa întreaga comunitate locală, în special copiii și tinerii din Apuseni.

Donațiile se pot realiza AICI sau direct în contul Asociației Clubul Alpin Român – Secția Universitară Cluj, pe care îl găsiți AICI. În plus, 10% din suma totală de pe taxele de participare la maraton va fi donată către cauză.

 

Citește și: Canionul Râpa Roșie: Când plouă, ”pâmânturile rele” devin pârâuri sângerii

Citește și: ”Cumpără” kilometri și maratonistul Tibi Ușeriu îi va alerga pentru copiii care fac dializă

Citește și: CAMPANIE. Cumpără o fotografie și ajută victimele cutremurului din Nepal

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*