Justin Ionescu a urcat pe Everest. Președintele Federației Române de Alpinism și Escaladă, Justin Ionescu, a urcat, marți, pe vârful Everest (8.848 m).

„Veste din Himalaya: Justin Ionescu a atins ieri, în cursul dimineții, vârful Everest, pe partea sudică a masivului. Mai multe informații, pe măsură ce avem”, a anunțat, miercuri, Federația Română de Alpinism și Escaladă – FRAE, pe pagina oficială de Facebook.

Reușita lui Justin Ionescu s-a petrecut la puțin timp după ce un alt alpinist român, Horia Colibășanu, a reușit performanța de a urca pe cel mai înalt munte din lume.

Horia Colibășanu a cucerit Everestul, marți dimineață, după o ascensiune de 12 ore. Alpinistul român nu a folosit oxigen suplimentar și a reușit performanța fără ajutorul șerpașilor.

“A fost oribil de greu, foarte foarte frig. Am reuşit. Sunt bine, fac pozele de pe vârf şi cobor. De partea cealaltă a vârfului se văd expediţiile care urcă pe ruta sudică”, a transmis Horia imediat cum a ajuns pe vârf, conform site-ului său oficial.

Citește și: Horia Colibășanu a cucerit Everestul! „A fost oribil de greu şi foarte, foarte frig”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*