Cortul este principalul element al unei drumeții, astfel că trebuie întreținut și îngrijit corespunzător. Principalul avantaj al menținerii în stare bună a unui cort este faptul că vă veți bucura de el o perioadă mai lungă de timp.

Sfaturi pentru îngrijirea cortului în aer liber

 1. În primul rând, asigurați-vă că vă instalați cortul într-o zonă netedă. Înlăturați eventualele pietricele sau bolovani, care vă pot deteriora cortul. De asemenea, nu campați în locuri unde puteți distruge mediul înconjurător și încercați să vă organizați campingul în regiuni unde au fost anterior alți drumeți.
 2. Trebuie să manevrați cu atenție bețele cortului și clipsurile acestuia. Potriviți secțiunile cu mâna și nu le bruscați, pentru că le puteți rupe.
 3. Când intrați în cort, lăsați-vă încălțămintea afară sau în vestibulul acestuia.
 4. Dacă vreți să faceți un foc de tabără, încercați să aveți vatra la cel puțin 20 de metri de cort. Altfel s-ar putea să dormiți sub cerul liber…
 5. Când strângeți cortul, ridicați-l și scuturați-l înainte de a-l împacheta. Strângeți apoi gunoaiele sau ambalajele care cad din el.
 6. De asemenea, începeți prin desfacerea foliei protectoare. Apoi, scoateți cu grijă cuiele și bețele din suport, după care demontați, cu grijă, fiecare clips.
 7. Evitați să ambalați cortul și folia protectoare pe aceeași parte, de fiecare dată. Dacă faceți contrariul, cutele care se formează pot deveni permanente și cortul ajunge să fie mai fragil.

Sfaturi pentru întreținerea cortului în casă

 1. Când vă achiziționați un cort nou, ideal ar fi să îl faceți o dată în casă, înainte de a pleca cu el în drumeții. Astfel vă familiarizați cu modul lui de asamblare și vă asigurați că aveți toate accesoriile necesare.
 2. Când puneți cortul în debara (sau unde îl depozitați), asigurați-vă că este uscat. Este una dintre cele mai importante reguli de îngrijire a unui cort. Corturile umede pot mucegăi, potrivit REI.
 3. Când vă pregătiți să vă curățați cortul, trebuie să aveți la îndemână un burete non-abraziv, apă rece și un săpun fără detergent în compoziție. Nu folosiți detergent de vase, înălbitor sau alți detergenți de uz casnic pentru curățarea unui cort deoarece aceste produse sunt parfumate și pot atrage insecte, șoareci și alte animale. Frecați ușor zonele murdare cu mâna. Clătiți cortul și plasați-l într-un loc umbrit pentru a se usca.
 4. Nu curățați cortul în mașina de spălat! Această acțiune poate duce la degradarea serioasă a cortului.

Citește și: FOTO. „Glampingul”, între natură și lux. Cum sunt atrași pretențioșii să doarmă la cort

Citește și: Unde ne punem cortul? Sfaturi cu privire la mediu, siguranță și bun-simț

Citește și: Cum să-ți alegi cortul de munte

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*