Începând de joi, intrarea în Parcul Natural Bucegi va fi taxată cu 5 lei. Biletele vor fi valabile un an de zile, iar banii vor fi investiți în întreținerea parcului.

Biletul va putea fi achiziționat de la intrările principale, dar și online sau prin SMS, conform stirileprotv.ro. Deoarece rezervația nu este îngrădită, cei din conducere vor apela la bunul simț al vizitatorilor. Rangerii vor patrula prin parc, iar cei care nu vor avea bilet vor fi nevoiți să îl plătească. Copiii cu vâsta mai mică de 15 ani vor fi scutiți de taxă.

„Aceasta taxa de vizitare e necesara pentru a intretine traseele, pentru a ecologiza zona, pentru a reface marcaje”, a spus directorul Parcului Natural Bucegi, Horia Iuncu, conform sursei citate.

La intrarea principală în parc, din Bușteni, a fost inaugurat, miercuri, un centru modern de informații, prin care sunt puse la dispoziția vizitatorilor o sală de vizitare a florei și faunei din Bucegi, precum și hărți interactive 3D. Investiția a fost realizată din fonduri europene și a costat trei milioane de euro.

„Bucegi e inconjurat de statiuni, are 14 intrari. Busteni e poarta principala. E normal sa fie taxa pentru a fi intretinut locul”, a spus presedintele Consiliului Stiintific al Parcului, Cristian Goran.

 

   Citește și: Peisaje de basm. A fost deschis un nou obiectiv turistic în Bucegi

 

   Citește și: BOR dorește să construiască un ”spațiu de cazare” în Parcul Natural Bucegi

 

18c   Citește și: Scriitoarea Bucura Dumbravă și vârful Bucura. Povești ezoterice în Bucegi

 

Comments

comments

2 Responses

  1. Shaman

    o sa fie acelasi rahat ca la intrarea in Gura Diham. Nespalatul ala de paznic isi lua el banii. NU am primit niciodata bilet.

    Răspunde
  2. Shaman

    cu 3 milioane de euro cit a costat centrul modern de de informații,s-ar fi facut orice tine de ecologizare. S-ar fi putut face si foisoare ptr observare etc. Ne batem joc de bani, inventam taxe

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*