Chrissie Wllington este considerată ”unul dintre cele mai mari şocuri din istoria sportului”. A câștigat patru campionate mondiale ale competiției de triatlon extrem Ironman, în 2007, 2008, 2009 și 2011, iar primul ei mare succes a uluit o lume întreagă. Nimeni nu se aștepta ca o necunoscută din Marea Britanie, în vârstă de 30 de ani, să devină cea mai bună triatlonistă din lume.

Când a reușit prima performanță mondială, Chrissie intrase în circuitul sportiv profesionist de doar câteva luni și este singurul sportiv din istoria triatlonului, femeie sau bărbat, încoronat campion mondial într-o perioadă atât de scurtă de la debut.

Și-a îngenunchiat concurența și a setat nenumărate recorduri mondiale, de la cel mai rapid timp oficial pentru o femeie într-o cursă Ironman la recordul de traseu la Kona, la cele mai multe curse Ironman  finalizate într-un timp de sub 9 ore.

Chrissie Wellington a vorbit în exclusivitate pentru România cu Adrenallina.ro şi a spus povestea ei incredibilă, a vorbit despre cât de importantă este puterea mentală în sport, despre antrenorii ei şi cum au ajutat-o să crească, despre retragerea din triathlon, dar și despre activitățile ei din prezent.

Citiți interviul pe Adrenallina.ro.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*