Valea Vinului din Munții Rodnei este, în prezent, cel mai bun loc din România pentru amenajarea unei viitoare pârtii de schi, după spusele Preşedintele Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan. Acesta ar fi discutat, în prealabil, cu mai mulți experți.

În cadrul unei ședințe a CJ, ce a avut loc miercuri, Președintele Radu Moldovan a adus în discuție găsirea celor mai bune locuri pentru amenajarea unor pârtii de schi. Specialiști în domeniu au stabilit faptul că cea mai bună locație din România pentru construirea unui domeniu schiabil este zona Valea Vinului, din Munții Rodnei.

„Specialiştii spun că unul dintre cele mai importante domenii schiabile din România poate fi amenajat la Valea Vinului, acolo la 2.000 şi ceva de metri ar fi locaţia perfectă”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

De asemenea, președintele Consiuliului Județean Bistrița-Năsăud a ținut să precizeze că acest proiect poate fi realizat și dezvoltat doar cu sprijinul autorităților locale.

Totodată, potrivit lui Radu Moldovan, aceste autorități ar fi trebuit de doi ani de zile să admită realizarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară. Această asociație are ca obiective principale dezvoltarea unor proiecte în zona Sângeorz-Băi – Munții Rodnei, care să ajute la promovarea turismului, agroturismului, silvoturismului și ecoturismului de pe Valea Someșului și de la poalele Munților Rodnei, conform Adevărul.

Citește și: TOP 10. Curiozități despre Munții Rodnei

Citește și: FOTO. Un fotograf polonez și-a descoperit pasiunea pentru dormitul în cort în Munții Rodnei

Citește și: O fotografie realizată de un român în Munții Rodnei, publicată de National Geographic

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*