Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac s-a deschis, din nou, înaintea Sărbătorilor, iar de vineri îşi primeşte primii oaspeţi.

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac are 15 camere, însă toate sunt deja rezervate pentru Crăciun şi Revelion.

În acest sezon a fost ridicat cel de-al 12-lea hotel de gheaţă de la Bâlea Lac. Mai mult decât atât, la ridicarea hotelului de gheaţă lucrează de șapte ani aceeași echipă.

„Ne-am învăţat deja cu lucrările care se fac aici. Dificilă este scoaterea cuburilor din lacul Bâlea, de gheaţă şi transportarea, clădirea, zidirea”, spune șeful lucrărilor,Ottilo Varga, citat de Digi 24.

Decorul este inspirat din filme celebre

În acest an, decorul hotelului de gheață de la Bâlea Lac este inspirat din filme celebre.

„A fost blocul de gheaţă, zăpadă cu apă, îngheţat şi după aia am început să cioplesc la el. Cu un cuţit mare, dălţi mai mici”, spune sculptorul Dumitru Moscu.

Hotelul de gheaţă este doar prima piesă a unui complex a cărui construcție va fi încheiată abia peste o lună.

„Imediat după Anul Nou vom începe şi construcţia celor trei igluuri. Acolo vom avea un iglu în care vor fi sculptaţi ştrumpfi, un altul Jurassic Park şi un altul, Cartea Junglei. Şi, bineînţeles, până la sfârşitul lunii ianuarie va fi gata şi Biserica din Gheaţă”, spune angajata pentru relații cu publicul a hotelului, Lidia Bădilă.

Hotelul a fost rezervat în totalitate pentru Crăciun şi Revelion, iar oaspeţii sunt turişti străini. Prețul pentru o noapte de cazare a fost 100 de euro.

Cu toate acestea, construcţia de gheaţă poate fi vizitată și de turiștii care nu și-au făcut rezervare. Biletul costă 15 lei pentru adulţi și 10 lei pentru copii.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*