Pe 18 aprilie 2015 va avea loc a patra ediție a campaniei „Hai la înverzit”. Cu ajutorul celor de la Ocolul Silvic Pojorâta, voluntarii vor reîmpăduri zona Rarău – Pojorâta.

Sunt așteptați toți cei care își doresc să contribuie la protejarea și salvarea naturii. Singura condiție pusă de organizatori este ca toți copiii cu vârste sub 14 ani să fie însoțiți de către un adult, din cauza acțiunilor mai dificile care vor fi pe parcursul acțiunii. Procesul de reîmpădurire constă în următoarele acțiuni: se sapă gropile, se decopertează și se plantează.

Cum a început Campania „Hai la înverzit”?

Proiectul de reîmpădurire „Hai la înverzit” a început în aprilie 2013, tot în Munții Rarău. Asociația Ghizilor din Bucovina, în parteneriat cu Ocolul Silvic Pojorâta, a reușit să adune nouă participanți, care au plantat 4.500 de puieți, potrivit paginii de Facebook Hai la Înverzit.

„Hai la înverzit” în Adâncata

O altă acțiune importantă de reîmpădurire demarată tot în cadrul acestui proiect a avut loc pe 11 octombrie 2014 în Adâncata, județul Suceava. 400 de participanți, printre care se aflau silvicultori, studenți, elevi și chiar și localnici au plantat 3 tone de ghindă în numai 6 ore, conform intermediatv.ro. Încântată de rezultatele care se vor vedea în câțiva ani, o participantă a afirmat în numele tuturor voluntarilor: „De astăzi, ne uneşte o pădure!”

Așadar, iubitorii de natură sunt așteptați pe 18 aprilie pentru a „înverzi” Munții Rarău!

Citește și: Greenpeace și Bankwatch au salvat 59 de hectare de pădure din Gorj

Citește și: FOTO-VIDEO: 550 de hectare de pădure, plantate de un singur om

Citește și: Peste 43.000 de hectare de pădure, verificate în Suceava

Comments

comments

2 Responses

  1. Lucia

    Azi am trecut pe Valea Oltului si se defriseaza in veselie…plin de camioane ce incarca lemne…si ne miram ca sunt atatea alunecari de teren. .. In ritmul asta in 5 ani nu o sa mai avem paduri!

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*