Greenpeace și Bankwatch România au obținut în instanță anularea Acordului de mediu pentru „Scoaterea definitivă din fondul forestier a suprafeței de 66,5 ha din care terenuri forestiere 58,9586 ha amplasate în Ocolul Silvic Târgu Jiu”.

Defrișarea ar fi avut loc pentru continuarea lucrărilor de extragere a lignitului în cadrul perimetrului de exploatare Tismana I – Exploatarea Minieră Rovinari, conform greenpeace.org.

„Defrișarea unei suprafețe atât de mari este o lovitură grea pentru mediul natural. Când însă acest lucru are ca scop extinderea unei cariere de cărbune, prejudiciul este nebănuit de mare. Vorbim de cărbune, combustibilul cel mai dăunător pentru sănătate, care cauzează anual mii de decese premature: conform statisticilor, în România anului 2010, folosirea cărbunelui în termocentrale a făcut mai multe victime decât accidentele de circulație. Și mai grav, cărbunele este resursa cu impactul cel mai puternic asupra climei, iar așa cum vedem tot mai des și tot mai aproape de noi, schimbările climatice aduc fenomene meteorologice devastatoare”, a declarat coordonatorul de campanii Greenpeace, Ionuț Cepraga.

Complexul Energetic Oltenia și Agenția pentru Protectia Mediului Gorj vor putea contesta, prin recurs, decizia instanței în termen de cincisprezece zile de la comunicarea acesteia.

 

   Citește și: Cum poți raporta tăierile ilegale de păduri

 

   Citește și: FOTO-VIDEO: 550 de hectare de pădure, plantate de un singur om

 

   Citește și: Pădurile virgine din România, în Patrimoniul Mondial al UNESCO

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*