FOTO. „Glampingul”, între natură și lux. Cum sunt atrași pretențioșii să doarmă la cort

Turismul din Franța se confruntă cu o nouă tendință, unde camparea în aer liber merge mână în mână cu luxul și confortul.

Conceptul de ”glamping” (”glamour” și ”camping”) prinde din ce în ce mai mult teren în Franța, însă a apărut, pentru prima dată, în Marea Britanie. În prezent, glamping-ul este abordat de micile stațiuni care nu sunt considerate ca fiind foarte atractive din cauza poziției geografice și care își doresc să atragă o nouă clientelă exigentă și cu o situație financiară foarte bună, conform Agerpres.

Doi francezi, care dețin o fermă de 72 ha în câmpiile bretone din vestul Franței, sunt printre cei care s-au aliniat, deja, noii tendințe. Ei au pus la dispoziția vizitatorilor cinci corturi cu tot confortul, care pot găzdui, fiecare, șase persoane.

În interiorul fiecărui cort există un pat mare, demn de un hotel de patru stele, un salon cu o canapea, o bucătărie, instalații sanitare și dușuri. Totul este construit din lemn masiv, care reamintește de cabanele de altădată. Încălzirea se face cu sobe cu lemne, iar iluminatul, cu lampi cu gaz, pentru mai multă autenticitate.

 

   Citește și: FOTO. Ce poți vedea din cort, dimineața, la 4.700 de metri altitudine

 

   Citește și: Dormitul la cort: trei mari avantaje pentru sănătate

 

   Citește și: Drumețiile montane: patru mari avantaje pentru sănătate

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*