FOTO. „Zeițele”: puntea de legătură dintre frumusețea femeilor și cea a munților

Karolina Ryvolova, o fotografă de origine cehă, a cucerit internetul cu un proiect intitulat „Zeițele”. În cadrele sale suprarealiste, femeile sunt portretizate drept creatoare ale lumii.

„Cu proiectul meu «Zeițele» vreau să sărbătoresc legătura interioară a femeii cu natura, cu rolul ei de creatoare și dătătoare de viață”, a scris Karolina Ryvolova, într-o postare pentru BoredPanda.

Karolina Ryvolova a adăugat că își alege modelele și peisajele numai din Republica Cehă, pentru că „țara le are pe amândouă și vreau să arăt că pot fi îmbinate”. Totodată, fotografiile poartă ideea proiectului, astfel că unele sunt denumite „Lava”, „Gaia” sau „Reborn”.

Anterior „Zeițelor”, fotografa de 26 de ani a realizat, inspirată de mituri și legende din folclorul local, o serie de imagini în care modelele sale întruchipau spirite ale pădurii. Uneori, modele apar nud, singura lor „îmbrăcăminte” fiind tatuajele, machiajul și plante (frunze, flori, muchi). Pe cât de frumoase, pe atât de întuneacose, fotografiile sale din Pădurea Bor urmează tiparul revistei „Dark Beauty”. Coloecția impresionantă a Karolinei poate fi vizionată AICI.

Deși Karolina Ryvolova nu are pregătire de specialitate în domeniul fotografiei, cadrele sale sunt rupte dintr-o altă lume.

*Click pe fotografii pentru a le vedea la întreaga dimensiune.

Citește și: O fotografie realizată de un român în Munții Rodnei, publicată de National Geographic

Citește și: FOTO: Munții din 20 de țări, printre care și România, fotografiați de un polonez

Citește și: FOTO. Un fotograf polonez și-a descoperit pasiunea pentru dormitul în cort în Munții Rodnei

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*