Au mai rămas doar câteva zile până la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, iar întreaga suflare iubitoare de sporturi de iarnă aşteaptă să vadă cu ce se pot lăuda ruşii în materie de organizare şi infrastructură sportivă.

Ediţia din 2014 se bucură, deja, de o popularitate fără precedent în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, din cauza (sau datorită) nenumăratelor controverse legate de politicile Kremlinului şi de ameninţările teroriste care ar putea zgudui lumea sportivă.

Măsurile de securitate ale autorităţilor ruse au întrecut orice imaginaţie, iar o tragedie precum cea de la Jocurile Olimpice de vară de la Munchen, din 1972, când 11 sportivi israelieni au fost ucişi de organizaţia teroristă palestiniană „Septembrie Negru”, pare exclusă de înalţii responsabili cu securitatea de la Soci.

Ce se va întâmpla la Jocurile Olimpice de la Soci, vom vedea începând de vineri. Galeria foto de mai jos conţine imagini de arhivă la cele 21 de ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*