FOTO. Un fotograf polonez și-a descoperit pasiunea pentru dormitul în cort în Munții Rodnei

Fotograful Karol Nienartowicz este pasionat de drumeții montane încă de când mama lui l-a dus în prima sa excursie pe munte. De atunci, o bună parte din timpul său o petrece escaladând munții din Europa.

Noua casă a lui Karol este cortul său, care îl ferește de condițiile vitrege de pe munte. Din acest motiv, el a decis ca în fotografiile sale cu peisaje montane spectaculoase, să apară și adăpostul său mobil, potrivit Bored Panda.

„Am fost martorul frumuseții incredibile a munților și am vrut, începând din acele clipe, să le împărtășesc și celorlalți ceea ce am simțit. Începând de atunci, am fotografiat munți și am îmbinat arta fotografiei cu pasiunea mea pentru călătorii”, a spus Karol. Mai multe declarații găsiți AICI.

Fotograful polonez a experimentat pentru prima oară dormitul în cort în 2009, într-o excursie cu prietenii săi în Munții Rodnei.

„Într-o noapte, temperatura a scăzut sub -10 grade Celsius, iar în noaptea următoare am supraviețuit căderilor masive de zăpadă și vântului puternic. Cu toate acestea, nu mi-a fost frică. Mi-a plăcut și după ce m-am întors din excursie, mi-am cumpărat propriul cort”, a spus polonezul.

Primul său cort, un Hannah Troll, l-a însoțit pe Karl în toate drumețiile sale din ultimii cinci ani. A campat în Carpații Românești și Ucraineni, în Munții Sudeți din Polonia, în Balcani, în Munții Dinarici, în Alpii din Franța, Elveția și Austria. Cel mai înalt loc în care a campat se află în Alpii Elvețieni, la o altitudine de 3.000 de metri, la poalele lui Matterhorn.

În vara anului trecut, a renunțat la cortul său model Troll, deoarece se învechise și era greu de utilizat. În schimb, și-a achiziționat un cort realizat de firma poloneză, Marabut.

Citește și: FOTO: Munții din 20 de țări, printre care și România, fotografiați de un polonez

Citește și: FOTO. Ce poți vedea din cort, dimineața, la 4.700 de metri altitudine

Citește și: FOTO. Cum arătau corturile drumeților în urmă cu 130 de ani

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*