Cupa ”Lupii Dacilor” de la Câmpulung a devenit, încă o dată, una dintre cele mai spectaculoase competiții ale sezonului de MTB, cu trasee variate și numeroase puncte în care ai parte de peisaje fascinante.

Competiția ”Lupii Dacilor”- Trofeul Muscelului, care a făcut deliciul pasionaților de ciclism montan a ajuns la cea de-a II-a ediție, ce a avut loc sâmbătă.

Organizatorii au declarat, pentru eMunte.ro, că la concurs s-au înscris peste 500 de participanți, iar mai bine de 300 au luat startul.

Deși startul s-a dat pe o ploaie sâcâitoare, riderii au pornit optimiști pe traseu. După aproximativ 20 de minute, soarele și-a făcut apariția pe potecile șerpuite. Chiar dacă terenul le-a dat mult de furcă temerarilor care au intrat în cursă, iar porțiunile tehnice au fost dificil de străbătut, satisfacția a fost pe măsură, iar riderii s-au întors acasă cu povești frumoase.

”Toți participanții au fost nerăbdători să ne cunoască plaiurile muscelene, care sunt minunate, și ne-am asigurat că au ce vedea pe traseu. Ne-au spus și că a fost un concurs greu, dar extrem de spectaculos”, a spus Răzvan Jugănaru, multiplu campion național ciclocros și MTB Maraton, pentru eMunte.ro, despre evenimentul care s-a petrecut în orașul său natal.

Totodată, Răzvan Jugănaru ne-a explicat și ce fel de antrenamente ar trebui să urmeze un concurent, pentru a face față competițiilor de MTB.

”Sunt multe tipuri de antrenament pe care le poate urma. Părerea mea este că dacă ai cel puțin 3 antrenamente pe săptămână poți face față unui astfel de concurs și ajunge cu zâmbetul pe buze la finiș. Până la urmă trebuie să te bucuri la fel de mult de cursă și de provocările traseului, cât și de rezultat”, a adăugat ciclistul.

De asemenea, Răzvan a mai spus că, pentru el, organizarea unui eveniment de MTB a fost o experiență plăcută.

”Mă bucur foarte mult când văd oamenii multumiți și fericiți în urma unui eveniment organizat de mine. Îmi place să creez trasee și evenimente de care oamenii să se bucure, cum sunt cele din sistemul Riders Club”, a adăugat multiplul campion.

La proba dedicată exclusiv sportivilor licențiați de Federația Română de Ciclism – Epic 62, gustul victoriei a fost simțit de Daniel Roșioru, de la XC Riders, cu 3 ore, 57 de minute și 10 secunde. La doar două secunde distanță a ajuns Bogdan Duca, de la Bike Mania. Pe cel de al treilea loc s-a poziționat Adrian Dumitru, de la Felt-Sidi MTB Team, care a scos un timp de 4 ore și 12 minute.

Fetele pasionate de ciclism au parcurs cu succes același nivel. Astfel, în fruntea clasamentul feminin o regăsim pe Adrienne Beata, de la Giant Romania, cu un timp de 05:23:34. La 5 minute distanță, este urmată de Irina Dumitru, de la BikeXpert Racing Team și de Monica Cojocaru, tot de la Giant Romania, cu un timp de 5:50:15.

Organizatorii ne-au mai spus că, în acest an, au fost aduse modificări ambelor trasee, așadar nu putem compara performanțele participanților cu cele înregistrate la ediția de anul trecut.

Mai multe detalii despre clasament puteți găsiți pe site-ul Riders Club.

Iată câteva fotografii de la eveniment:

Foto: Cătălin Pomeanu/Facebook
Foto: Cătălin Pomeanu/Facebook
23 articol(e) « de 23 »

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*