FOTO. Tentsile, cortul în copac. Ce trebuie să știi despre casa-hamac

Dacă îți place să dormi la cort, dar ai spaimă de insecte și te doare spatele de la pământul dur, atunci există o soluție. Compania Tentsile produce un cort care se suspendă în copaci și care promite confort fără egal. Vestea și mai bună e că acest tip de cort a intrat și pe piața din România.

În 2013, Tentsile a revoluționat lumea campingului, lansând „casele în copac portabile”. Spre deosebire de corturile obișnuite, corturile Tentsile nu se montează pe pământ, ci sunt suspendate în copaci. De precizat că, în cazul în care nu există copaci prin apropiere, de care să legi cortul, acesta poate fi folosit și la sol. Astfel, corturile în copac combină versatilitatea unui hamac cu siguranța unui cort – pot fi montate oriunde, chiar dacă pe jos sunt stânci, noroi sau vegetație abundentă.

Povestea cortului de copac

Alex Shirley-Smith s-a născut în 1977, dintr-o mamă româncă și un tată englez. Stabilit în Londra, Alex și-a dorit de mic copil o casă în copac, inspirat de lumea imaginată de George Lucas în trilogia „Războiul Stelelor”. În 2002, Alex a realizat, cu gândul la pânzele de păianjen, un prototip al unei case în copac pliabile, chiar în livingul locuinței sale.

După zece ani și mai multe încercări, Alex și-a unit forțele cu designerul și inventatorul Kirk Kirchev, originar din Bulgaria. Împreună, în 2012, au dezvoltat primul cort supendat „Stingray”, iar un an mai târziu au început producția de serie. Așa s-a născut compania Tentsile, care produce un tip de cort revoluționar, care îmbină casele din copaci cu hamacele și promite să te scape de problemele pe care le-ai putea întâmpina pe munte: noroi, bolovani, insecte, șerpi și alte viețuitoare mai mari. Al doilea cort al companiei, „Connect”, a fost lansat în 2014, iar „Vista” a venit la începutul acestui an. Tot în 2015 a fost lansat și „Trillium”, singurul hamac care poate găzdui trei persoane.

Date despre corturile Tentsile

Corturile sunt realizate din compozit de nailon și polyester și sunt concepute să reziste la raze UV şi umezeală. Pentru partea de structura, creatorii au folosit centuri de siguranță utilizate și în cazul autovehiculelor, care suportă o presiune de 2,5 tone. Aceste corturi versatile sunt dotate cu o scară din funie și chiar și 12 „uși”, pentru acces facil la „casă”. Cele mai mici corturi Tentsile sunt pentru două persoane, iar cele mai mari, pentru trei persoane. Greutatea cortului variază între 5 și 45 de kilograme, în funcție de mărimea lui.

Pentru instalare, creatorii recomandă amplasarea cortul la 1,2 metri deasupra solului, pentru ca, în cazul în care uiți că ești la înălțime și cazi din cort, să nu te rănești. Instalarea unui astfel de cort durează între 10 și 30 de minute.

De menționat că prețurile încep de la 500 de dolari și pot crește în funcție de dimensiunea cortului și de accesoriile acestuia. Însă, cu ocazia intrării pe piața din România, Tentsile oferă o reducere de 10% la toate produsele achizioționate de pe site-ul companiei. Cei interesați pot accesa magazinul online Tentsile sau pagina de Facebook a companiei.

Inițiativă pentru stoparea defrișărilor

Totodată, corturile Tentsile reprezintă și o inițiativă pentru a stopa defrișările masive.

„Am inventat corturile în copaci pentru că iubim această planetă și sperăm să-i inspirăm și pe alții să aprecieze lumea în care trăiesc. Poate într-o zi, când oamenii vor descoperi această nouă posibilitate de a-și petrece timpul în natură, în confort și siguranță, vor aprecia copacii mai mult. Poate prin această mod de a sta printre copaci putem reduce rata defrișărilor până la acel moment în care creșterea copacilor să fie mai puternică decât cea a tăierilor. Situația asta nu e imposibilă. Planeta noastră poate fi din nou verde. Acesta e obiectivul nostru”, spun reprezentanții Tentsile.

În plus, pentru fiecare cort cumpărat, Tentsile plantează trei copaci. Ca să ai unde să-ți agăți cortul.

Citește și: Unde ne punem cortul? Sfaturi cu privire la mediu, siguranță și bun-simț

Citește și: Cum să-ți alegi cortul de munte

Citește și: Întreținerea cortului. Ce trebuie să știi

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*