Americanca Sierra Blair-Coyle are toate calitățile unui fotomodel. Cu toate acestea, tinerei de 20 de ani îi place mai mult să se cațere pe stâncile de deasupra oceanelor, decât să pozeze pentru coperțile revistelor.

E blondă, are ochii albaștri și un abdomen tonifiat. Pe lângă frumusețe, Sierra Blair-Coyle are și o pasiune care i-a adus două titluri naționale la Campionatul de Escaladă al SUA. Pentru aceste premii, însă, Sierra s-a antrenat din greu timp de 12 ani.

”Dedic escaladei fiecare clipă pe care o am. Cățăratul este foarte important pentru mine – este inima și sufletul meu. Iar femeile care fac escaladă sunt extraordinare. Suntem încrezătoare, puternice, frumoase, grațioase și putem realiza absolut dacă ne străduim. Mă bucur nespus că sunt considerată un simbol feminin în acest domeniu”, a spus Sierra, potrivit Daily Mail.

Pe lângă renumele mondial în domeniul escaladei, americanca vrea și să transforme cățăratul într-un sport de masă. Nu știm dacă va reuși, dar cu 200.000 de fani pe Facebook și câteva vâlve legate de ”echipamentul sexy” în care face escaladă, Sierra Blair-Coyle este printre cei mai urmăriți cățărători din lume. Site-ul ei îl găsiți AICI.

Paralizia, o amenințare 

Deși acum se bucură de faimă, Sierra a fost pe punctul de a abandona sportul pe care îl practică de la vârsta de 8 ani. În adolescență s-a luptat cu o afecțiune a coloanei vertebrale, problemă medicală în urmă căreia putea rămâne paralizată, conform declarațiilor sportivei. Potrivit unui filmuleț de prezentare realizat de OutsideOnline, la vârsta de 16 ani, americanca s-a confruntat cu dureri acute în zona lombară. Un RMN a scos la iveală și cauza: hernie de disc.

”După ce am aflat că sufăr de hernie, chiar nu mi-a trecut prin minte să renunț la escaladă. Asta pentru că am întâlnit mulți sportivi cu probleme medicale care au reușit să facă lucruri grozave. A fost destul de dificil să o ameliorez, dar, în cele din urmă, hernia m-a învățat cum să valorific acele zile în care spatele meu e în formă pentru sport. Tot ce contează e cum depășești problema. Toată lumea mă susține, iar bărbații din acest sport îmi sunt, înainte de orice, ca niște frați mai mari. E distractiv să mă cațăr în compania lor”, a mai spus Sierra Blair-Coyle .

Mai jos aveți o galerie foto cu Sierra Blair-Coyle:

Foto: http://www.sierrabc.com/
14 articol(e) « 1 de 14 »

 Citește și: FOTO. Prima ascensiune liberă a celui mai ”dificil traseu de escaladă din lume”

 

 Citește și: VIDEO: Un copil de 2 ani uimește adulții în sala de escaladă

 

 Citește și: FOTO. Cât de sexy sunt considerate sportivele care practică escalada

 

Comments

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*